Цього тижня планується розгляд декількох аграрних законопроектів
Цього тижня планується розгляд декількох аграрних законопроектів

На цей пленарний тиждень для розгляду в сесійному залі винесено три важливі аграрні законопроекти — це №4638, №6673 та №4455. Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин в ВР Олександр Бакуменко.

Зокрема, законопроектом № 4638 пропонується доповнити статтю 4 Закону України «Про використання земель оброни» новою частиною, відповідно до якої землі оборони, призначені для розміщення і постійної діяльності військових частин, установ, військових навчальних закладів, підприємств та організацій Збройних сил України, можуть використовуватися для розміщення засобів зв’язку, навігації та спостереження (радіотехнічного забезпечення), які належать підрозділам об’єднаної цивільно-військової системи організації повітряного руху України.

Законопроект №6673 вдосконалює чинні фітосанітарні процедури, створює умови для ефективної роботи Держпродспоживслужби, а також забезпечує гармонізацію українського законодавства у сфері карантину рослин із європейським, що передбачено главою IV (Санітарні та фітосанітарні заходи) Розділу IV “Торгівля і питання, пов’язані з торгівлею” Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Окремо звернувся до голови Верховної Ради з проханням щодо включення до розкладу пленарних засідань на наступну сесію законопроекту №6606. Мета цього документа — удосконалення окремих положень Закону України «Про пестициди та агрохімікати» щодо регулювання завезення й застосування незареєстрованих в України пестицидів», — пише він.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...