Аграрії найбільше страхують озиму пшеницю від повної загибелі — прес-служба
Аграрії найбільше страхують озиму пшеницю від повної загибелі — прес-служба

Серед усіх страхових продуктів, які пропонують страхові компанії у цьому андеррайтинговому році, аграрії найбільше користуються страхуванням озимої пшениці від повної загибелі.

Про це свідчать результати аналітичного дослідження Міжнародної фінансової корпорації "Ринок агрострахування України у 2014-2016 андерайтингових роках", які були презентовані в середу, передає кореспондент Agropolit.com. 

Згідно дослідження, у першому півріччі 2016 андеррайтингового року (зима 2015-2016 року) більшість договорів було укладено на страхування озимої пшениці (240 договорів, або 77,7%) та озимого ріпаку (50 договорів або 16,2%). Менше страхували озимий ячмінь (15 договорів або 4,9%) та озиме жито (4 договори або 1,3%).

Лідерами по агрострахуванню були Полтавська, Хмельницька, Чернігівська, Тернопільська, Сумська, Херсонська та Миколаївська області. 

У першому півріччі 2016 андеррайтингового року страхування сільськогосподарських виробників здійснювали 10 страхових компаній.

Що стосується 2015 андеррайтингового року (зима 2014-2015 та весна-літо 2015), то найбільше аграрії страхували озимі пшеницю, ріпак та ячмінь, а також соняшник, кукурудзу та сою. 

Найбільшим попитом за цей час у аграріїв користувався продукт страхування від повної загибелі на період перезимівлі. Його частка склала 75,3% від загальної кількості укладених страхових договорів. 

Лідерами по аграрному страхуванню у 2015 році були Хмельницька, Вінницька, Дніпропетровська, Полтавська, Запорізька, Харківська області.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

2 березня 2016
Спостерігається складна ситуація з озимими — Краснопольський
Обсяги весняної посівної будуть збільшені на 1,7 млн г, а це означає, що потрібно додаткове ресурсне забезпечення. Про це повідомляє перший заступник...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...