У Мінагрополітики обговорили стан реалізації проектів ФАО в Україні 2017 року та плани на 2018-2019 роки
ФАО розповіли про діючі проекти на території України

Представники ФАО детально розповіли про хід виконання та результати кожного із діючих проектів на території України. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

20 грудня відбулася зустріч під головуванням заступника міністра аграрної політики та продовольства України Олени Ковальової з представниками Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) з метою обговорення поточних проектів, що реалізуються за участі ФАО в Україні та планів на 2018—2019 роки.

Окрім того, було представлено політику ФАО щодо комунікацій із громадськістю та партнерами, чітко визначивши офіційні канали інформування.

Наступні два роки в Рамковій програмі Співробітництва робота буде акцентована на ветеринарних та фітосанітарних аспектах, гармонізації стандартів на харчові продукти, розробки норм та правил, регламентуючих гігієнічні вимоги до переробки харчових продуктів, рекомендації щодо дотримання стандартів, зокрема в рибному господарстві; підтримку малих господарств; розвитку аквакультури та простежуваності походження водних біорерсурсів; підтримку сільськогосподарської кооперації; відновлення лісових ландшафтів; стійке управління земельними ресурсами; питання сільськогосподарського перепису; розробку та впровадження програм шкільного харчування із залученням місцевих фермерів.

Напрями співпраці ФАО та України на наступні два роки стануть логічним продовженням роботи, здійсненої протягом 2016—2017 років та спрямовані на досягнення двох регіональних цілей ФАО: щодо сприяння розвитку ринків та підсилення спроможності малих і середніх сільськогосподарських виробників. Новацією стане більша увага до агроекологічних питань та впливу змін клімату на сільське господарство», — зауважила заступник міністра Олена Ковальова.

Наприкінці зустрічі учасники висловили пропозиції щодо подальшої співпраці у визначених питаннях і домовилися про наступні зустрічі з робочими групами проектів.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...