Діалог влади, бізнесу та громадськості є запорукою розвитку АПК, — Мартинюк
Для розвитку АПК влада, бізнес і громадськість мають співпрацювати

Потужний громадський рух у сільському господарстві є запорукою прийняття збалансованих рішень в аграрній галузі та контролю за дотриманням інтересів усіх груп сільгосптоваровиробників. Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк, виступаючи на презентації з нагоди утворення громадського союзу «Всеукраїнський аграрний форум» — об’єднання аграрних асоціацій, яке буде представляти інтереси сільгосптоваровиробників на національному рівні.

«Координація із бізнесом є необхідною умовою проведення зважених реформ у галузі, завдяки укрупненню партнерів з боку громадських організацій ми будемо поглиблювати та оптимізувати цю практику, уникаючи конфлікту інтересів та приймаючи консолідовані рішення», — сказав перший заступник міністра.

Всеукраїнський аграрний форум (ВАФ) об’єднує п’ять громадських організацій, які працюють у сфері агропромислового комплексу, та відкритий для приєднання нових членів. Співзасновниками ВАФ стали Український клуб аграрного бізнесу, Аграрний союз України, Українська аграрна конфедерація, Всеукраїнська аграрна рада, та Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад. Директором громадського союзу призначено Марія Дідух. Рішення про прийняття в ВАФ приймається простою більшістю голосів членів правління; учасниками ВАФ можуть бути фізичні та юридичні особи, зареєстровані на території України або за її межами.

Завдяки консолідації зусиль асоціації мають на меті підвищити вплив громадськості на прийняття управлінських рішень в АПК, а також забезпечити ефективну комунікацію із міжнародними партнерами.

Серед перших кроків ВАФ — підготовка та підписання меморандуму щодо реформування та розвитку аграрного сектору, в якому буде зафіксовано ключові принципи та напрями держаної стратегії в сфері АПК. Також планується розпочати діалог щодо асоційованого членства в європейській організації Copa-Cogeca, яка об’єднує фермерів та сільськогосподарські кооперативи ЄС.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

19 грудня 2017
Скасовано 300 урядових актів: що зміниться для українського бізнесу
За ініціативи Мінекономрозвитку уряд скасував близько 300 урядових актів, які давно вже були неактуальними та лише створювали зайвий тиск на бізнес....

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...