«Нібулон» працюватиме над покращенням продовольчої безпеки
«Нібулон» працюватиме над покращенням продовольчої безпеки

Продовольча сільськогосподарська організація ООН (FAO) та «Нібулон» у Каїрі (Єгипет) підписали Меморандум про співпрацю з метою покращення ефективності роботи єгипетських компаній, які займаються виробництвом зернових, їхнім зберіганням та транспортуванням. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Нагадаємо, що «Нібулон» побудує два нових об’єкти у 2018 році.

«Нібулон» експортує зерно до понад 60 країн світу, а з 2009 року компанія поставила понад 747 тис. тонн пшениці в країни, де панує голод, у рамках тендерів Всесвітньої продовольчої програми ООН.

Таким чином, у рамках співпраці між двома організаціями компанія «НІБУЛОН» ділитиметься знаннями та досвідом шляхом проведення спільних заходів і нарад,  організованих із FAO, щодо зберігання зерна, логістики та транспортування; шляхом участі компанії в діалозі з питань політики через галузеві асоціації, державно-приватні робочі групи та інші механізми; виявлення інвестиційних потреб та можливостей у зерновому секторі.

Окрім того, компанія братиме участь у галузевих тренінгах в Єгипті та Сербії щодо удосконалення зберігання зерна та логістики для молодих спеціалістів; міжнародних стандартів відбору зразків зерна й аналізів для інспекторських служб у Єгипті за повної підтримки представництва FAO в країні.

Ця угода — ще один визначний крок, спрямований на активізацію зусиль із розширення діяльності FAO щодо викорінення голоду й покращення продовольчої безпеки у регіоні», — розповів головний представник FAO на Близькому Сході та в Північній Африці Абдессалам Улд Ахмед.

Він підкреслив, що технічний досвід компанії «Нібулон» допоможе покращити зберігання продуктів харчування та логістику, знизити втрати продукції. Також ця співпраця додає важливий елемент у досягнення Цілей сталого розвитку в регіоні.

Сьогодні «Нібулон» готовий поділитися своїми знаннями щодо підвищення продуктивності на всіх ланках постачання зерна з FAO та її партнерами, щоб ми могли просунутись у досягненні нашої спільної мети — світу без голоду», — зазначив генеральний директор компанії «Нібулон» Олексій Вадатурський.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

23 січня 2018
Близько 1,2 мільйона осіб вважаються незахищеними в плані продовольчої безпеки
Близько 1,2 мільйона осіб вважаються незахищеними плані продовольчої безпеки в районах, що постраждали від конфліктів. Такі дані наведені в...
2 січня 2018
«Нібулон» розпочинає другий етап днопоглиблення Південного Бугу
Напередодні Новорічних свят, 30 грудня 2017 року, компанія «НІБУЛОН» розпочала другий етап днопоглиблювальних робіт за проектом на...
28 грудня 2017
НІБУЛОН спустив на воду нове судно для перевантаження зерна
Суднобудівний завод «НІБУЛОН» спустив на воду друге судно «Нібулоновец». Про це йдеться на сайті «НІБУЛОНу». ...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...