Два роки позбавлення волі — ціна самовільної рубки лісу на Знам'янщині
За незаконну вирубку лісу на Кіровоградщині порушник потрапив за грати

Протягом кількох років громадянин зі Знам’янщини Кіровоградської області займався незаконними рубками дерев у насадженнях Чорноліського лісгоспу та лісозахисних полосах Знам’янського району. Про це повідомляє прес-служба Держлісагентства.

Неодноразово порушника лісового законодавства затримували працівники лісової охорони, та він уникав покарання через недосконале чинне законодавство. Але Феміда цього разу наздогнала злочинця, бо, як кажуть, впіймався на «гарячому», ще й намагався втекти з місця злочину.

Своїми незаконними діями підприємливий молодик наніс збитки державі й екосистемі у розмірі майже 80 тис. грн, знищуючи цінні та дуже цінні породи дерев, у насадженнях, де проведення будь-яких лісівничих заходів (створення насаджень або їхнє доповнення) є неефективним, а тому відтворити незаконно вирубані дерева неможливо. 

Крім того, вдаючись до шахрайства та зловживання довірою громадян, зловмисник, заздалегідь усвідомлюючи, що не виконуватиме умови договору, обіцяв забезпечити  ошуканих дров’яною деревиною та брав наперед у них грошові кошти за надання послуг.

За фактом вчинення низки правопорушень було відкрите кримінальне провадження, і днями відбувся суд. Обвинуваченого визнали винним за двома статтями Кримінального кодексу України, у тому числі й ст. 246 КК України. Нині завзятий і працьовитий чолов’яга вимушений буде відпочивати від лісозаготівельних робіт аж цілих два роки. Саме на такий строк суд позбавив волі зловмисника, та ще й зобов’язав відшкодувати збитки державі.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...