У Мінагрополітики відбулася зустріч із профільними асоціаціями щодо питань сертифікації рослин
Мінагрополітики обговорили питання сертифікації рослин із профільними асоціаціями

За ініціативи профільних насіннєвих асоціацій у Мінагрополітики відбулася робоча нарада з обговорення системних питань у сфері охорони прав на сорти рослин. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Участь у зустрічі взяли перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк, представники насіннєвих асоціацій, Мінагрополітики, підприємств, наукових установ, громадськість, фахові експерти.

У ході зустрічі обговорили системні питання сертифікації рослин, які були порушені представниками профільних асоціацій і потребували спільного пошуку оптимальних й зважених рішень. Зокрема, однією з тем розмови стало питання проведення кваліфікаційних експертиз ріпаку озимого. Було проінформовано, що наразі у Мінагрополітики завершується робота над Інструкцією польових дослідів під час експертизи, в якій буде чітко визначено умови, терміни та відповідальність усіх сторін за якість та чистоту проведення досліджень.

Також увагу було звернено на організацію та проведення ділянкового (ґрунтового) та лабораторного сортового контролю. А саме, на формування та передачу звітів по результатам ділянкового (ґрунтового) контролю, здійснення заходів щодо забезпечення проведення ділянкового контролю озимих культур на ‎2017—2018 рр.

Учасники зустрічі погодилися, що розв’язання системних питань сертифікації насіння можливе завдяки злагодженій взаємодії між усіма учасниками ринку та вирішили продовжувати активний і конструктивний діалог.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

7 червня 2018
В Черкасах UKRAVIT відкрив Інститут здоров'я рослин
В Черкасах ГК UKRAVIT відкрила першу в Україні наукову платформу світового рівня з досліджень в сфері агро – Науково-дослідний інститут...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...