Держрезерв розширює ф'ючерсну торгівлю зерном на своїх елеваторах
Держрезерв розширює ф'ючерсну торгівлю зерном на своїх елеваторах

Після вдалого старту спільного з Українською біржею (УБ) пілотного проекту по впровадженню торгівлі поставними ф'ючерсними контрактами на зернові, Держрезерв відпрацює цей біржовий інструмент і на інших своїх елеваторах. Про це заявив голова Держрезерву Вадим Мосійчук під час робочої зустрічі з керівниками підприємств системи і представниками Української біржі, Української енергетичної біржі та Нафтогазової асоціації України, повідомила прес-служба Держрезерву.

Більш того, Державне агентство резерву готове активніше долучитися до впровадження ще одного актуального для нашого ринку інструменту — ф'ючерсних контрактів на нафтопродукти.

Разом із тим, голова правління Української біржі Олег Ткаченко зазначив, що біржа розглядає можливість проведення торгівлі за єдиною ціною з поставкою на пули елеваторів. Крім того, УБ за підтримки НКЦПФР отримала нову специфікацію на ф'ючерсні контракти на зерно і кукурудзу з поставкою на CPT Odessa, пунктами відправки яких будуть і елеватори системи Держрезерву.

На даний момент уже визначено, що на другому етапі будуть задіяні елеватори Миколаївської, Дніпропетровської та Кіровоградської областей.

Ці елеватори підтверджують наявність у себе необхідної кількості зерна й кукурудзи для проведення угод, а також протягом 24 годин готові відвантажити їх у будь-яку точку країни», — підкреслив Вадим Мосійчук.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

14 лютого 2018
В Україні з’явилися три нових елеватори
Нещодавно сільгосппідприємства Львівській області завершили будівництво трьох нових елеваторів. Про це розповіла директор департаменту...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...