Перед нами стоїть одне надзвичайно важливе завдання: розкрити потенціал України, розвинути економіку.
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман

Перед нами стоїть одне надзвичайно важливе завдання: розкрити потенціал України, розвинути економіку. Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час Дня працівника сільського господарства в Києві.

За його словами, наступного року велика увага буде приділятися фермерам. Саме тому на їхні потреби виділено 1 млрд.

«Понад 3 млрд, гадаю, буде направлено на підтримку тваринництва. Ми маємо робити розбудову не колись, а саме в 2018 році», — каже він.

Також він додав, що потрібно розвивати напрямок сільськогосподарської техніки.

Ми зможемо забезпечити аграрну галузь сучасною українською технікою. Крім цього, наше завдання — утримувати експорт. Але слід перейти від сировинного експорту на експорт із доданою вартістю», — наголосив Гройсман.

Він зазначив, що розвиток економіки неможливий без аграрного сектору, який є локомотивом економіки.

Понад 40% йде від аграрного сектору. 14% формує аграрний сектор і ще 4% — переробна галузь. Тож виробники, які створюють національний продукт, — забезпечують розвиток України як держави», — підсумував прем'єр-міністр.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...