Для реформування лісової галузі важливий комплексний підхід
Підготовлено стратегію розвитку лісової галузі

Обговорено підхід реформування лісової галузі під час круглого столу «Стратегія сталого розвитку та інституційного реформування лісового та мисливського господарства України». Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики. 

Участь у ньому брали заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева, представники Світового банку, Мінагрополітики, Міністерства екології та природних ресурсів, Державного агентства лісових ресурсів, громадськості.

«Реформування лісової галузі є важливим питанням, яке потребує тісної співпраці та координації дій між усіма зацікавленими сторонами: Мінагрополітики, Мінекології, Держлісагентством, громадськістю та нашими міжнародними експертами. Є багато проблем, багато різних точок зору, але є спільна мета — ефективне ведення лісового господарства. Тож наше спільне завдання — врахувати усі пропозиції, знайти компромісну позицію та рухатися відповідно до прийнятого консенсусу», — зазначила Ольга Трофімцева.

За словами заступника міністра, під ефективним введенням лісового господарства Мінагрополітики розуміє такі компоненти, як: формування біологічно стійких насаджень, стабільне фінансове забезпечення, створення нових лісів і лісовідновлення, зменшення кількості незаконних рубок, введення електронного обліку з моменту створення насадження, надання екосистемних послуг, рівний і прозорий доступ до купівлі деревини, підвищення значимості лісівничої професії.

На зустрічі відбулося детальне обговорення Стратегії сталого розвитку та інституційного реформування лісового господарства України до 2022 року, порушувались питання правового забезпечення реалізації стратегії. Всі пропозиції, які було озвучено під час дискусій, у подальшому будуть детально проаналізовані та враховані під час роботи над вдосконаленням документа Стратегії.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...