Український експорт скоротився на третину
Український експорт скоротився на третину

Експорт товарів з України за 11 місяців 2015 року скоротився на 30,9%, до 34,5 млрд дол. на тлі різкого падіння виробництва у Донецькій і Луганській областях і несприятливої кон'юнктури на ключових для України товарних ринках.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, повідомляє УНІАН.

«Сумарний негативний внесок двох регіонів (Донецької та Луганської областей - УНІАН) становив 40,6% загального темпу скорочення експорту», - йдеться в повідомленні.

Водночас, у Мінекономрозвитку підкреслили, що країни ЄС були і залишаються ключовим торговим партнером України. Український експорт до ЄС становить 34% загального обсягу експорту. Обсяг експорту в Росію на кінець 2015 року становив 12,7%.

До десятки найбільших торгових партнерів нашої країни також увійшли Туреччина (7,2% експорту), Китай (6,6% експорту), Єгипет (5,4%), Індія (3,7%), Білорусь (2,3%), Саудівська Аравія (2,1%), Казахстан (1,9%) та Ізраїль (1,6%).

У товарному розрізі основною статтею експорту стали продукти харчування та інша сільськогосподарська продукція (13 млрд дол.), металургія (8,8 млрд дол.), продукція машинобудування (4,1 млрд дол.).

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

31 січня 2016
Експорт хлібу знизився — Держстат
Поставки хлібобулочних виробів з України знизилися на 42%. Про це повідомляє Державна служба статистики України (Держстат). В 2015 році Україна...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...