Відбулися перші вибори у 201 об'єднаній територіальній громаді
Відбулися перші вибори у 201 об'єднаній територіальній громаді

Перші вибори відбулися в 201 об’єднаній територіальній громаді 29 жовтня. Про це віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ написав на своїй сторінці у Facebook.

Він повідомив, що найбільше виборів у ОТГ проходить у Волинській області — в 19 ОТГ, у Дніпропетровській — в 19, у Чернігівській області — в 14 ОТГ та у Житомирській — в 13.

Також у Вінницькій області такі вибори відбудуться в 9 ОТГ, у Донецькій — в 2, у  Закарпатській — в 1, у Запорізькій – в 10, в Івано-Франківській — в 8, у Київській — в 4, у Кіровоградській — в 6, у Луганській — в 4, у Львівській — в 8, у Миколаївській — в 1, в Одеській — в 11, у Полтавській — в 12, у Рівненській — в 5, у Сумській — в 9, у Тернопільській — в 4, у Харківській — в 7, у Херсонській — в 10, у Хмельницькій — в 7, у Черкаській — в 14, у Чернівецькій — в 4.

Тож після цих виборів найкращими реформаторськими областями, які борються за нову систему управління та зміни на кращі умови життя українців, за кількістю ОТГ є Дніпропетровська, Волинська, Житомирська. Запорізька та Вінницька області.  Крім того, 24 грудня цього року перші місцеві вибори відбудуться ще у 51 об’єднаній громаді. Загалом після виборів 29 жовтня та 24 грудня 2017 року в Україні буде 665 об’єднаних територіальних громад, створених 3118 місцевими радами. Тобто, майже 28% колишніх місцевих рад вже об’єдналися у більш спроможні громади. В цих 665 ОТГ мешкають 5,7 млн людей — 13,4% від загальної кількості населення країни», — написав віце-прем’єр-міністр.

Підбила підсумки місцевих виборів в ОТГ і поліція. Вибори відбулися на 1920 виборчих дільницях 29 жовтня. Упродовж дня порушили десять кримінальних проваджень, із них 4 — за фактом підкупу виборців.

Усього в рамках цього виборчого процесу до поліції надійшло 207 повідомлень, з яких 136 — у день проведення виборів», — зазначили правоохоронці.

Відомості щодо десяти фактів із загальної кількості повідомлень внесено до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань.

З них чотири — за фактами підкупу виборців, ще по 2 — за фактами незаконного використання виборчих бюлетенів, а також умисного знищення або пошкодження майна. Крім того, зафіксовано по одному факту спричинення легких тілесних ушкоджень і перешкоджання законній професійній діяльності журналіста», — пояснили в поліції.

Найбільш резонансним інцидентом став напад на одну з виборчих дільниць на Дніпропетровщині, яка розташована в селі Майське Синельниківського району. Невідомі особи пошкодили внутрішнє обладнання дільниці, побили вікна та закидали приміщення піротехнічними засобами. Після вчинення цих дій правопорушники на транспортних засобах зникли у невідомому напрямку. Під час нападу двоє працівників поліції отримали тілесні ушкодження.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

4 листопада 2017
У 51 об’єднаній громаді розпочинається виборчий процес
Сьогодні, 4 листопада розпочинається виборчий процес перших виборів місцевих депутатів та голів об’єднаних територіальних громад. Про це...
30 жовтня 2017
Передавати землі громадам планується «не повністю»
Тема передачі на місця повноважень із розпорядження землями за межами населених пунктів  широко обговорюється вже декілька років, проте наразі...
17 жовтня 2017
Геннадій Зубко лобіює в парламенті урядовий законопроект про передачу земель лише об’єднаним громадам
Уряд пропонує парламенту зробити базовим законопроект про передачу земель для об’єднаних громад. Його повна назва — «Про внесення...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...