Ми повинні створити міцну європейську платформу харчової безпечності України
В Україні планують створити міцну європейську платформу харчової безпечності

Мета Держпродспоживслужби полягає у тому, щоби через прийняття низки законодавчих актів створити міцну європейську платформу харчової безпечності України. Про це повідомив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа під час Міжнародного економічного форуму у Львові.

«Харчова безпечність у Європейському Союзі — це насамперед простежуваність, наявність систем безпечності на потужностях. І це починається з елементарних речей, наприклад, з ідентифікації худоби», — зазначив він.

Створенню такої платформи передує надзвичайно великий обсяг роботи в частині нормотворення.

Але нормативно-правова база — це лише половина справи. Інша половина — це готовність і спроможність розуміти та виконувати нові вимоги законодавства як компетентним органом, так і бізнесом», — додав Лапа.

За його словами, зараз уже напрацьована ціла низка законодавчих ініціатив, які чекають свого розгляду, та щодо яких ведуться широкі дискусії з представниками бізнесу, парламентарями, центральними органами виконавчої влади.

І можливість проведення цього Міжнародного економічного форуму слід розцінювати, як ще один майданчик для такої дискусії. Переконаний, що форуми з питань безпечності харчових продуктів повинні відбуватися в кожній області, щоб доносити інформацію про нові вимоги законодавства, обмінюватися передовим досвідом. Бо вимоги закону — це не мета, це — лише засіб реалізації мети. Наша мета — безпечність харчової продукції, яка виробляється в Україні та для українського споживача, і для наших закордонних партнерів», — заявив голова Держпродспоживслужби.

Володимир Лапа запевнив, що Держпродспоживслужба як на рівні центрального апарату, так і на рівні своїх територіальних органів робитиме все від неї залежне, щоб бізнес відчував себе комфортно у цій відносно новій системі безпечності харчових продуктів.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

13 березня 2018
Штраф за неякісну продукцію сягне 30 тис. грн
З 4 квітня 2018 року стануть суворішими санкції до недобросовісних виробників  харчових продуктів, кормів, побічних продуктів тваринного...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...