Пріоритетом у діяльності лісгоспів є розвиток рекреації та лісового туризму
Пріоритетом у діяльності лісгоспів є розвиток рекреації та лісового туризму

Розвиток рекреаційних пунктів та лісового туризму є одним із пріоритетних напрямів роботи лісівників. Про це повідомляє прес-служба Держлісагентства.

На сьогодні в системі Державного агентства лісових ресурсів України діє майже 700 рекреаційних об’єктів на площі майже 100 га. Зокрема, за 9 місяців 2017 року було створено понад 40 додаткових місць для безпечного, зручного та затишного відпочинку у лісі.

Зазвичай рекреаційні пункти розміщуються в найбільш відвідуваних місцевими жителями ділянках лісу, або ж, найчастіше, вздовж автомагістралей для перепочинку подорожуючих. Традиційно, їхня пропускна спроможність — від 10 до 40 осіб.

Створюючи зони відпочинку, лісівники продумують всі дрібниці. Зазвичай у таких місцях зведено ошатні альтанки, дерев’яні накриття, столи зі зручними лавками. Кам’яні мангали та спеціально облаштовані місця для розведення багаття убезпечують поширення вогню у зелених насадженнях. Також у зонах для відпочинку обладнано місця для скупчення сміття.

Обладнані території для стоянки авто та розчищені під’їзні дороги сприяють тому, що відпочивальникам не доводиться дбати про розміщення транспорту. А для тих, хто організовує пікнік із ночівлею, передбачені ділянки для розбивки наметів. Окрім того, в деяких із рекреаційних пунктів є навіть дитячі майданчики — гойдалки, пісочниці тощо.

З інформаційною та агітаційною метою встановлюються панно, аншлаги, стенди, на яких йдеться про правила поведінки в лісі, поводження з вогнем, відповідальність за порушення лісового законодавства.

Робота щодо створення рекреаційних пунктів триває постійно, адже в українських лісах є ще багато місць, які потрібно облаштувати всім необхідним для відпочинку місцевого населення та подорожуючих туристів. Заходи з будівництва та оновлення рекреаційних пунктів, у свою чергу, сприяють захисту лісу від можливих пожеж та забруднення побутовими відходами, контролюванню та регулюванню масових перебування населення в лісі.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

13 грудня 2017
Стратегія без стратега — як не наламати дров у реформуванні лісової галузі
Із серпня цього року просторами Інтернету гуляє новоспечена «Стратегія сталого розвитку та інституційного реформування лісового господарства...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...