Працівники спиртзаводів готуються до мітингу
Адміністрація Президента може очікувати на мітинг від працівників спиртзаводів

На Марилівському спиртзаводі почались акції протесту працівників проти спроби керівництва «Укрспирту» звільнити директора підприємства. Про це повідомляє Багнет.

Людей обурює те, що кожен новий керівник «Укрспирту», а змінюються вони кожних півроку, починає свою роботу зі звільнення досвідчених кадрів, щоб призначити на їхні посади «своїх» людей.

Нині колектив протестує проти спроб звільнити директора підприємства.

За словами працівників, із приходом на завод нинішнього директора виробництво почало стабільно працювати, були побудовані надійні канали збуту продукції. Це дозволило забезпечити завод замовленнями, а людей – роботою.

Як каже голова профспілки Марилівського спиртзаводу Петро Олійник, за спробою звільнення директора стоїть лише одне – бажання призначити на керівні посади на заводі лояльних людей.

Кожен керівник, який приходить у ДП «Укрспирт», хоче поставити на місце керівника заводу свою людину, щоб мати фактично контроль над ним. Дуже багато керівників у нас помінялось, і вони нічого не зробили для покращення роботи заводу. З керівником, якого хочуть поставити на посаду, нічого кращого не буде. Будуть біди та зупинки заводу. Бо в них є схильність до того, щоб ставити на керівні посади лояльних людей. В їхніх інтересах зупинити цей завод, щоб працювати з тими, які більш лояльні до них», – розповідає він.

За його словами, зараз, коли підприємство працює, перевіряючі з нього практично не виходять. У серпні та вересні до 26 днів із місяця працювали з перевірками. На даний момент кожен день по 4—6 осіб постійно є на перевірках. Це змушує сумніватись у тому, що керівництво «Укрспирту» хоче, щоб завод працював якісно.

На даний час тимчасовий виконувач обов’язків керівника працює совісно, і люди до нього звикли. Вони бачать у ньому людяність. Видно, що людина хоче щось зробити для цього заводу. Попередній керівник, який був невгодний керівництву «Укрспирту», був звільнений за статтею. Зараз тривають судові справи, я гадаю, вони скоро закінчаться і його буде поновлено на роботі», – зазначає голова профспілки Марилівського спиртзаводу Петро Олійник.

Протестуючі заявляють, що готові до будь-чого, аби тільки не дати розкрасти їхній завод та зберегти його у майбутньому. Адже тут працює молодь, і їм нікуди діватися – одна надія на роботу заводу. Тому працівники заводу різними способами відстоюють свою позицію – виходять на протести, перекриваючи дорогу. Таким чином вони дають зрозуміти,  що готові усіма засобами боротися за збереження заводу від розкрадання.

На підтримку вимог робітників Марилівського спиртзаводу виступили працівники заводів Тернопільської, Львівської, Івано-Франківської та Рівненської областей. Вони вимагають від керівництва «Укрспирту» залишити колективи спиртзаводів у спокої та дати їм нормально працювати.

Якщо керівництво «Укрспирту» не дослухається до вимог працівників, вони обіцяють у середу перекривати дороги та кількатисячною пішою ходою вирушити на Київ, щоб протестувати під стінами Адміністрації Президента.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

25 грудня 2017
Український спиртзавод постачатиме продукцію в Німеччину
Державне підприємство «Укрспирт» відправить до Німеччини першу партію продукції Луцького спиртового заводу. Про це повідомив керівник ДП...
30 жовтня 2017
Український виробник солодощів придбає фабрику в Росії
Кондитерський холдинг «Конті» вироблятиме солодощі в Росії на фабриці в Іваново, яку обрали керівники компанії. Новину повідомляє...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...