Посол ЄС повідомив про потенціал України вибитися в лідери світової економіки — Томбінський
Посол ЄС повідомив про потенціал України вибитися в лідери світової економіки — Томбінський

В даний час українська система працює неефективно, треба вивчати досвід інших країн, проте Україна має потенціал вибитися в лідери світової економіки. Про це повідомив глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський.

"Україна має такий потенціал, що вона могла б бути у вищій ваговій категорії в світовій економіці. Тому треба вивчити досвід країн, щоб він запрацював для українців", — сказав Томбінський.

При цьому він зазначив, що в даний час українська система працює неефективно.

"Трансформація і реформування — це набагато складніший процес, ніж прийняття законів і їх інституціональне виконання", — заявив глава.

Нагадаємо, що Україна за рівнем мінімальної заробітної плати в рази відстає від найбідніших країн ЄС. Так, в грудні 2015 року в еквіваленті євро вона становила 57 євро в місяць. На сьогодні, серед країн Євросоюзу найвищий рівень мінімальної заробітної плати — 1923 євро на місяць встановлено у Люксембурзі. Ще шість країн ЄС середньомісячну мінімальну зарплату в межах 1,5 тис. Євро (Великобританія, Нідерланди, Бельгія, Німеччина, Ірландія, Франція).

Україні, щоб наздогнати найбіднішу країну ЄС за рівнем мінімальної зарплати - Болгарію, необхідно збільшити ВВП мінімум в 2,5 рази.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

27 березня 2016
Україна потребує європейських перевірок харчових підприємств — Томбінський
Довкола мораторію на перевірку підприємств, які працюють у харчовій промисловості, виникла юридична колізія. Про це повідомляє голова представництва...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...