Гройсман розповів, чи отримає підтримку з бюджету Косюк
Гройсман «відчитався» щодо отримання «Нашою Рябою» бюджетної підтримки в 2018 році

Уряд заклав у проекті держбюджету кошти на розвиток агропромислового комплексу, але їх отримає малий та середній бізнес. Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час «Години питань до уряду» у Верховній Раді, відповідаючи на запитання нардепа від БПП Миколи Люшняка щодо поправки, яка дозволяє великим агрохолдингам отримувати мільярдні дотації.

Нагадаємо, бюджетний комітет 19 жовтня 2017 року підтримав поправку №231, якою скасовується обмеження на отримання аграрними групами пов'язаних компаній дотацій на більш ніж 150 млн грн на рік. Відповідно до чинних норм Закону «Про державну підтримку сільського господарства», з 1 січня 2018 року мало вступити в силу обмеження, яке не дозволяє аграрним групам пов'язаних компаній отримувати більше 150 млн грн дотацій на рік. За січень — липень 2017 року більшу суму дотацій отримали лише два аграрних холдинги — "Миронівський хлібопродукт" Юрія Косюка та "Укрлендфармінг" Олега Бахматюка (942 млн грн та 236 млн грн відповідно). Усі аграрні компанії за цей період (у рамках відповідної програми спецдотацій) отримали з бюджету 2,315 млрд грн дотацій, але, окрім названих двох компаній, ніхто не отримував понад150 млн грн.

Серед підписантів є: Микола Кучер,Олександр Домбровський, Олександр Бакуменко, Владислав Голуб та інші.

Дійсно, в проекті бюджету на 2018 рік ми приділяємо особливу увагу розвитку агропромислового комплексу в країні. Я вважаю цей напрям абсолютно пріоритетним. Це знайшло своє відображення в проекті бюджету. У жодному разі, ніколи ми не підтримували і не будемо підтримувати ніяких олігархів. Нам із ними не по дорозі», — заявив Гройсман, так і залишивши без коментарів питання нардепа Лушняка.

Голова уряду запевнив, що у проекті держбюджету закладена фінансова підтримка вітчизняних виробників якісної сільгосппродукції.

І ми не можемо нікого нічим обмежувати: хто скільки виробив, той має стільки отримати», — заявив Гройсман.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...