В "Укрспирті" заявили про неукраїнське походження контрафактного спирту на ринку
Контрафактний спирт на внутрішньому ринку має неукраїнське походження

Аналітична робота показників діяльності українських підприємств спиртової галузі доводить, що контрафактний спирт в Україні має неукраїнське походження. Про це заявив в.о. директора держпідприємства «Укрспирт» Юрій Лучечко в інтерв'ю «Бізнес-Цензор», передає Інтерфакс-Україна.

«На кожному підприємстві галузі є технічний регламент, де прописано, скільки на одиницю виробленої продукції має піти газу, зерна — умовного крохмалю, електроенергії. Всі ці показники щоденно лягають мені на стіл і щоденно моніторяться нашою службою безпеки. І ми шляхом аналітичної роботи виявляємо, де витрати сировини та енергоресурсів завищені. Так само всі відхилення щоденно бачить ДФС. На кожному заводі цілодобово працює постійний пост фіскальної служби. Податковим кодексом передбачено, що ДФС може отримати повну інформацію щодо кожного заводу за будь-який період. Хоч виробництво спирту за одну годину», — пояснив Лучечко.

Водночас, він припустив, що нелегальний спирт може поставлятися з Молдови, Росії та Білорусі.

Є Молдавська республіка, спиртова галузь якої орієнтована на контрабанду спирту в Україну. Це знають всі, хто дотичний до галузі. Є Білорусь, де існує державна монополія на виробництво спирту, величезні обсяги. І є Російська Федерація, звідки також можлива контрабанда спирту. Обсяги цієї контрабанди можуть легко «покласти» спиртову галузь в Україні. Це може бути стратегічним зваданям агресора — наповнити ринок України нелегальним спиртом за собівартістю», — зазначив Лучечко.

До того ж, Лучечко відмовився підтвердити, що тіньовий ринок спирту складає 50% від обігу в країні, про що заявляв міністр агрополітики Тарас Кутовий.

Я перебуваю на посаді керівника державної монополії. Щоб називати якісь цифри, мені потрібно мати підтвердження. А його в мене немає. Думаю, це питання до Держприкордонслужби, до правоохоронних органів, які повинні займатися цим», — зазначив він.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

29 березня 2018
Бочки зі спиртом знайшли біля південно-західного державного кордону
Прикордонники Чернівецького загону спільно з представниками управління захисту економіки в Чернівецькій області затримали автомобіль, в якому...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...