Проведено 14-е засідання Українсько-В'єтнамської Міжурядової комісії
В'єтнам готовий налагоджувати торговельні відносини з Україною

Проведено 14-е засідання Українсько-В'єтнамської Міжурядової комісії. Про це на своїй сторінці Facebook розповіла заступник міністра з євроінтеграції Ольга Трофімцева.

В засіданні брали участь заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов та голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа.

«Що нам важливо? Щоб В'єтнам включив Україну в список країн, які мають дозвіл на експорт продукції рослинництва на ринок СРВ. Щоб була до кінця 2017 року відмінена тимчасова заборона на імпорт пшениці до СРВ з України. Щоб ті двосторонні угоди про співробітництво між нашими країнами, які заплановані до підпису, створили стабільну основу для подальшої співпраці в аграрній та харчовій галузі. В'єтнамська сторона зацікавлена у відновленні консультацій та перемовин з Україною щодо ЗВТ.
Чи цікавий нам В'єтнам як ринок? Так. Тому що населення понад 76 млн з ВВП на душу населення більше 6 тис.дол. В'єтнам - явний приклад trade underdog для України. За 8 міс.цього року ми експортували до СРВ продукції на $38.6млн. Зростання порівняно з відповідним періодом 2016 року — аж на 20 млн.дол. Але й імпортуємо ми звідти немало — за той же період завезли продукції на $31млн», — пише вона.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...