Збитки в Адміністрації морпортів складають 613 мільйонів — Держфінінспекція
Збитки в Адміністрації морпортів складають 613 мільйонів — Держфінінспекція

Держфінінспекція в ході ревізії діяльності ДП "Адміністрація морських портів України" виявила фінансові порушення на суму 613 млн грн. Про це передає "Інтерфакс-Україна".

"Підприємство на сьогоднішній день показує нормальні результати, воно прибуткове. Однак встановлено фінансових порушень на суму майже 613 млн грн і операції, які негативно вплинули на діяльність підприємства, на суму майже 2 млрд грн", — сказала Гаврилова.

Вона зазначила, що на дату завершення ревізії в АМПУ також не було врегульоване питання завершення днопоглиблювальних робіт з реконструкцією підхідного каналу та внутрішніх водних підходів до глибоководних причалів порту Південний, на які були витрачені кошти на суму майже 870 млн грн, так як підрядник — компанія "Мебіус Констракшн Юкрейн", — повідомив про неможливість продовження робіт.

"Моніторинг за двома процедурам закупівлі на 787 млн грн по послугах технічного обслуговування акваторії і підхідних каналів Бердянського, Маріупольського та інших морських портів України шляхом днопоглиблення очікуваною вартістю 780 млн грн і послуг про ремонту буксира на суму 7,1 млн грн виявив процедурні порушення на суму майже 15 млн грн", — сказала вона.

За її словами, це пов'язано з тим, що процедури закупівлі не були скасовані у зв'язку з відхиленням пропозицій учасників конкурсних торгів, які не відповідали вимогам конкурсної документації.
Нагадаємо, АМПУ за підсумками 2015 року збільшила доходи на 80% в порівнянні з 2014 роком — до 8,074 млрд грн, прибуток адміністрації за рік склала 3,847 млрд.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

23 березня 2016
Верховній Раді пропонують спростити будівництво в акваторіях морських портів — прес-служба
У Верховній Раді незабаром буде зареєстрований законопроект про спрощення проектування, будівництва і проведення днопоглиблювальних робіт в...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...