На Волині СБУ викрила на хабарі селищного голову
Волинського сільського голову спіймали на хабарі

Співробітники Служби безпеки України спільно з управлінням захисту економіки Нацполіції та прокуратурою викрили на хабарі селищного голову на Волині. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Правоохоронці встановили, що посадовець вимагав від місцевого мешканця вісім тисяч гривень за сприяння у видачі довідки, необхідної для приватизації житла.

Співробітники спецслужби затримали селищного голову у службовому кабінеті під час отримання другої половини хабара. Під час обшуку за місцем проживання зловмисника правоохоронці вилучили гроші у різній валюті в еквіваленті майже сто тисяч гривень.

За матеріалами СБ України також ініційована перевірка службової діяльності сільського голови, зокрема щодо законності видачі довідок на приватизацію житла.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Посадовця затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо оголошення йому підозри у скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу.

Тривають невідкладні слідчі дії.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

13 червня 2018
За декомунізацію заплатять селяни
Після перейменування вулиць і сіл, люди витрачають гроші під час внесення змін у документи. У межах декомунізації, с. Комунарівка Калинівського...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...