Польська компанія вироблятиме в Україні обладнання для фермерів
Керівник компанії «Sorter» Конрад Гжещик

Польська компанія «Sorter» планує випускати технічне обладнання для сільськогосподарської галузі в Україні. Про це повідомив керівник польської компанії «Sorter» Конрад Гжещик.

Нагадаємо, відбулося підписання Меморандуму про співробітництво між Адміністрацією морських портів України (АМПУ) та компанією «Бунге СА», в рамках якого передбачено виділення коштів у розмірі $30 млн на завершення інвестиційного проекту в Миколаївському порту.

За словами Гжещика, минулого року в Україну було продано 4 великі лінії сортування для фермерського господарства «Гадз», яке займається вирощуванням яблук. Після цього в «Sorter» побачили, що український ринок потребує такої техніки.

Наразі компанія зацікавлена у виготовлені техніки на території України, адже для них це буде на 30—40% дешевше. Українці, у свою чергу, отримають нові робочі місця.

Але ми чекаємо на рішення Верховної Ради. Для виробника важлива фінансова підтримка, а не просто саме відкриття бізнесу», — уточнив керівник компанії.

Він додав, що українські яблука мають високу якість, але на виробництві потрібно впроваджувати найсучасніші технології з фасування, сушіння та заморозки, щоб підвищити їхню цінність.

Це не лише додасть вартості кінцевому продукту, а й виведе його на міжнародні ринки. Виробники такої якісної продукції не мають експортувати сировину. Потрібно продавати за найвищою ціною продукти переробки: пюре чи соки», — зазначив Гжещик.

Керівник «Sorter» нагадав, що ціна на яблука залежить також від сезону. Тому в Україні має бути побудовано більше сховищ для фруктів. 

Також можна випускати яблука під конкретного клієнта. Але має бути запроваджено передсортування, щоб розділити фрукти на різні склади — під конкретний запит, конкретну кількість. Кожна торгова мережа має різні вимоги щодо пакування: кількість, розмір, тип упаковки, сітки-скриньки тощо. Автоматизація, про яку ми говоримо, повинна максимізувати прибутки виробника», — підсумував Конрад Гжещик.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

24 вересня 2017
Земельні правила  для фермерів перепишуть — депутатська ініціатива
Народні депутати пропонують змінити правила розвитку сімейних фермерських господарств. Про це йдеться у проекті закону №7060 «Про внесення змін...
25 серпня 2017
Польща зацікавлена в імпорті української сливи
Оптові компанії Польщі в цьому сезоні зацікавлені в імпорті української сливи, що формує ціни на сливу високої якості в Україні. Про це повідомляють...
2 серпня 2017
Український виробник соків побудує в Польщі два заводи
Один із найбільших гравців українського ринку та провідний за потужністю виробник концентрованих соків в Європі T.B. Fruit планує побудувати в Польщі...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...