Не можуть десяток правоохоронних органів виламувати двері бізнесу
Порошенко влаштував «розбірки» з бізнесом

Одним із пріоритетів влади є захист і підтримка середнього класу в Україні. Про це повідомляє Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з представниками вітчизняного і іноземного бізнесу.

«Від чого зараз страждає середній клас? В першу чергу - несправедливі суди. У другу чергу - тиск силовиків», —зазначив Петро Порошенко.

За його словами, Адміністрація Президента, Уряд, міністерства навчилися відкрито працювати з громадськістю, проте силові структури залишаються закритими.

 

Думаю, пора ці двері відкрити. Навчитися чути бізнес і ефективно працювати з ними», — зазначив Президент.

Він додав, що мова не йде про те, щоб обмежувати силовиків в розслідуванні злочинів.

Розкажіть мені навіщо влаштовувати «маски-шоу»? Чому спочатку робити «маски-шоу», а тільки потім відправляти запит на отримання інформації? Може змінити порядок. Це буде більш ефективно», — зазначив він, додавши, що влада готова внести зміни в законодавство, щоб врегулювати цей порядок.

Петро Порошенко також наголосив на необхідності ефективного розподілу функцій силовиків в контактах з бізнесом.

Не можуть десяток правоохоронних органів по черзі стукати в двері. Навіть не стукати, а виламувати двері бізнесу. Саме тому теза про створення служби фінансових розслідувань абсолютно назріло», — сказав він, висловивши впевненість, що протягом короткого періоду часу розроблений законопроект повинен бути запропонований бізнесу для обговорення.

Глава держави підкреслив, що розгляд і прийняття закону про службу фінансових розслідувань має відбутися якомога швидше.

Ми рішуче налаштовані на те, щоб сконцентрувати взаємодія правоохоронних органів і бізнесу», —підкреслив Президент.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...