На Житомирщині зафіксовано 7 випадків незаконної вирубки лісів
На Житомирщині зафіксовано 7 випадків незаконної вирубки лісів

Лісова охорона державних лісогосподарських підприємств Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства за минулу добу виявила 7 випадків незаконної рубки дерев. Про це повідомляє прес-служба Житомирського ОУЛМГ.

Зловмисники знищили 28 дерев, розмір шкоди, заподіяної лісу, становить 255,2 тис. грн.

Одразу по два лісопорушення виявлено у Баранівському та Коростишівському лісгоспах, розмір шкоди становить 4,4 тис.грн та  6,8 тис.грн відповідно.

В Миропільскому лісництві державного підприємства «Бердичівське ЛГ» зловмисники поцупили дуба, лісовому господарству нанесено шкоди на суму 4,6 тис.грн. В усіх 5 випадках порушника встановлено, оформлено протоколи.

Випадок незаконної рубки (2 дерева дуба) виявлено в Ушомирському лісництві ДП «Коростенське ЛМГ», розмір шкоди становить 23,4 тис.грн, матеріали передані до Коростенського ВП ГУНПУ в Житомирській області.

15 дерев дуба викрали в Українському лісництві ДП «Малинське ЛГ», розмір шкоди становить 216,0 тис.грн Порушників не встановлено.

На початку тижня рейдовому автомобілю, в якому пересувалася рейдова бригада ДП «Коростенське ЛМГ» при переслідуванні потенційного лісопорушника, пошкоджено шини шляхом проколу спеціальним пристроєм - металевим кільцем із заточеними шипами.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...