Львівським агропромисловим підприємствам відшкодують до 20% вартості придбаної техніки
Львівським агропромисловим підприємствам відшкодують до 20% вартості придбаної техніки

Агропромисловим підприємствам на Львівщині відшкодовують до 20% вартості придбаної техніки та обладнання, яке належить до затвердженого переліку вітчизняної техніки та обладнання для АПК. Про це повідомляє Інфоіндустрія.

До переліку входить 40 українських заводів-виробників та їхніх дилерів, а також майже 800 одиниць техніки та обладнання.

«Аграрії, які придбавали техніку із 15 березня 2017 року включно до 1 грудня 2017 року, мають змогу відшкодувати до 20% від придбання цієї техніки. Аграрії вже сьогодні мають можливість звертатися у державні банки, де буде можливість ознайомитись із реєстром техніки та обладнання, за якими відбувається компенсація», — розповіла директор департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Наталія Хмиз.

Необхідною умовою отримання компенсації є проплата за техніку сільгоспвиробниками через державні банки. На Львівщині це — АТ «Укрексімбанк», АТ «Ощадбанк, «Укргазбанк», ПриватБанк.

Уряд визначив чіткий перелік документів, який банк повинен отримати від сільгоспвиробника для подання документів на перерахування компенсації, і розробив відповідний регламент взаємодії між банками та Мінагрополітики. В межах цього регламенту всі державні банки зобов’язані до 10 числа місяця, який іде за звітним, надати Мінагрополітики повний перелік сільгоспвиробників, котрі звернулися за отриманням компенсації. Мінагрополітики перевіряє цей перелік і протягом наступного місця перераховує кошти на державні банки. Якщо дивитись на сьогоднішній день, то реально, що протягом вересня ми подамо всіх сільгоспвиробників, які до нас звернуться, в реєстрі до 10 числа жовтня, і дійсноможна буде отримати компенсацію до 10 листопада», — наголосив заступник начальника Львівського обласного управління з мікро-, малого та середнього бізнесу АТ «Ощадбанк» Олег Мельник.

Щоб отримати компенсацію, сільгоспвиробник повинен мати не менше 75% продуктів власного виробництва, які він реалізував упродовж останніх 12 місяців. Окрім цього програмою передбачені й певні обмеження.

Не мають права отримати компенсацію виробники, які перебувають на стадії банкрутства, ліквідації, або вже є банкрутами. А також, якщо у виробників є заборгованість до державного бюджету за понад 8 місяців. Відтак сільгоспвиробник звертається до нас за довідкою про відсутність даних обмежень для отримання компенсації», — зазначив заступник начальника управління — начальник відділу ГУ ДФС України у Львівській області Ігор Захарко.

На виконання програми з державного бюджету України виділили 550 млн грн. На цей час майже 20 сільськогосподарських підприємств області придбали техніку вітчизняного виробництва та є потенційними учасниками програми.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

15 вересня 2017
Названо підприємство з найбільшим статутним капіталом в Україні
Товариство з обмеженою відповідальністю з рекордним статутним капіталом в Україні працює в аграрному секторі. Про це повідомила платформа по роботі з...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...