ЄБРР надав кредит для підтримки українських малих і середніх підприємств
ЄБРР надав кредит для підтримки українських малих і середніх підприємств

Європейський банк реконструкції та розвитку в Україні надає компанії «ОТП Лізинг» кредитну лінію у національній валюті в розмірі 514 млн гривень, що еквівалентно $20 млн. Про це повідомляє прес-служба ЄБРР.

Із використанням цих коштів «ОТП Лізинг» зможе збільшити обсяги надання фінансового лізингу у національній валюті для малих і середніх підприємств (МСП) по всій країні й утримувати зважену валютну структуру балансу компанії.

Кредитування у національній валюті є позитивною опцією для потенційних позичальників, адже таким чином для них усуваються валютні ризики. Кредит від ЄБРР стане запорукою реалізації стратегії розвитку «ОТП Лізинг», спрямованої на диверсифікацію клієнтської бази і вихід у сегмент дрібних сільгоспвиробників із земельним банком понад 5000 гектарів.

Директор ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер розповів, що лізинговий ринок в Україні зазнав значного скорочення за останні роки й на сьогодні становить менш ніж 1 відсоток від ВВП, а в сусідніх країнах, як Чеська Республіка, Угорщина або Польща, обсяги цього ринку сягають 14 відсотків від ВВП.

Тому кредитна угода з «ОТП Лізинг» є дуже важливою не тільки у фінансовому плані, а й із точки зору зміцнення довіри учасників ринку та його сталого розвитку. Проект сприятиме розвитку в Україні кредитування у національній валюті, що, у свою чергу, посилить ринкові позиції і конкурентоспроможність вітчизняних малих і середніх підприємств», — зазначив Аджунер. 

Генеральний директор ТОВ «ОТП Лізинг» Андрій Павлушин зазначив, що завдяки фінансуванню ЄБРР та партнерським програмам із постачальниками, техніку й автомобілі можна придбати в лізинг за спеціальними умовами — 12—13% у гривні на 3 роки.

Нагадаємо, що ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. Від початку діяльності банку в країні у 1993 році його сукупні зобов’язання склали майже 12,2 млрд євро в рамках 377 проектів.

Довідково: ТОВ «ОТП Лізинг» — універсальна лізингова компанія, входить до складу європейської фінансової групи OTP Group, яка протягом десятиліть має надійну репутацію в усій Європі. Компанію «ОТП Лізинг» було засновано в червні 2008 року як дочірнє підприємство ПАТ «ОТП Банк». «ОТП Лізинг» працює у всіх сегментах ринку з провідними виробниками техніки, спецтехніки та автотранспорту, надаючи послуги лізингу.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

3 вересня 2017
ЄБРР може надати виробникові цукру кредит у розмірі $25 млн
Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) 4 жовтня розгляне питання про надання довгострокового кредиту в розмірі $25 млн агропромхолдингу...
25 серпня 2017
Фермери розповіли про дієве джерело фінансування свого бізнесу
В Україні зростає кількість користувачів форвардної програми ПАТ «Аграрний фонд» (АФ) із закупівлі зернових. Про це йдеться у матеріалі...
13 липня 2017
«Укрзалізниця» планує створити вантажну лізингову компанію
ПАТ «Укрзалізниця» спільно з американськими Amsted Rail і The Greenbrier Companies планують створити лізингову компанію, яка буде...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...