Держрибагентство виставить на приватизацію 30 держпідприємств
Держрибагентство виставить на приватизацію 30 держпідприємств

Державне агентство рибного господарства передач на приватизацію близько 30 державних підприємств рибної галузі. Про це під час прес-конференції повідомив глава відомства Ярема Ковалів, передає Дело.

Всього в підпорядкуванні відомства перебуває 38 держпідприємств. Як зазначив Ковалів, з них не всі будуть приватизуватися. "У розпорядженні відомства залишиться 4 наукових установи, а також 4 морських порту (Керченський, Севастопольський, Іллічівський і Маріупольський морські рибні порти), які, на мою думку, буде неправильно передавати на приватизацію", - пояснив він.

Що стосується 30 держпідприємств, які, за словами Коваліва, відомство передасть на "тотальну приватизацію", то за чотирма з них вже готуються документи на передачу їх до Фонду державного майна України.

Як розповів глава відомства, ряд працюючих держпідприємств в минулому році показали хороший результат і збільшили свою прибутковість.

З іншого боку є підприємства, до яких виникають питання щодо якості їх роботи, і що найважливіше, до легальності їх дій. "Наприклад, є 2 підприємства, за якими ми передали матеріали в правоохоронні органи. Це ДП "Держрибництво" і ДП "Укрриба", - розповів Ярема Ковалів. І уточнив, що на підприємствах, до яких виникають такі питання, буде проводитися зміна керівників, аудит і тільки потім підготовка до приватизації.

Крім того, кілька підприємств, які перебувати в підпорядкуванні у Держсрибагенства, відносяться до списку заборонених до приватизації. "У зв'язку з цим в ФДМ і Мінекономіки було направлено пропозицію виключити деякі держпідприємства рибної галузі зі списку не підлягають приватизації підприємств з метою їх подальшого продажу", - прокоментував ситуацію чиновник.
Приватизація не обійде стороною і Океанічний рибальський флот України (ДП "Сервіс" і "Фішинг Компані"), який зараз перебуває в міжнародній оренді.

"У випадку з океанічних флотом, це не буде приватизація окремого підприємства. Швидше за все, ми продамо кожен корабель, що займається виловом риби, окремо", - роз'яснив механізм продажу флоту Ярема.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

8 квітня 2016
На Херсонщині затримали браконьєрів — Держрибагентство
В ніч на сьоме квітня співробітниками Держрибагентства була затримана група браконьєрів, незаконний вилов риби яких спричинив збитків на майже 80...
25 березня 2016
Держрибагентство звернулося до всіх ОДА із пропозицією про створення оперативних штабів — Ковалів
Оперативні штаби, до яких входять представники громадськості та інспектори рибоохорони, продовжують активну роботу з патрулювання водойм. Про це...
25 березня 2016
Створення спецфонду рибного господарства підтримується експертами та громадськими активістами — Ковалів
Держрибагентство ініціює створення спеціального фонду фінансування рибного господарства, відповідні нормативні акти наразі проходять погодження в КМУ...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...