Уряд затвердив фінплан ОМТП на 2017 рік
Затверджено фінплан Одеського морського торговельного порту

Кабінет Міністрів затвердив фінансовий план ДП «Одеський морський торговельний порт» (ОМТП) на 2017 рік. Про це повідомляється на сайті «Порти України».

Рішення прийнято на засіданні уряду 19 липня.

Згідно із проектом фінплану ОМТП, підприємство планує отримати в 2017 році 825,4 млн гривень доходу. Чистий прибуток підприємства складе 471,75 млн грн, загальна сума витрат – 564 млн грн, чистий фінансовий результат у 2017 році – 260,6 млн грн.

Відрахування до державного бюджету та місцевих фондів у 2017 році складуть 404,3 млн грн.

Додатково Кабінет Міністрів доручив Міністерству інфраструктури до 27 липня  переглянути список об'єктів нерухомості, які підлягають списанню, в частині уточнення об'єктів, котрі заважають реалізації інвестиційних проектів. Йдеться про дозвіл на продаж та подальше знесення «блакитного будиночка» на території Одеського морського порту – невеликих руїн у центрі ділянки, котрі заважали розпочати інвестиційний проект Louis Dreyfus – одного з найбільших інвесторів в агро- та портовій інфраструктурі.

Раніше голова Офісу інвестиційної ради при Президентові України, екс-перший заступник голови МЕРТ Юлія Ковалів повідомила, що вказаний «блакитний будиночок» знаходиться на території, на якій Louis Dreyfus планує реалізувати інвестиційний проект. Компанія готова була заплатити за знесення самого будинку.

Для того, щоб зруйнувати будинок, навіть за рахунок інвестора, потрібно пройти певний шлях — це знесення необхідно внести у фінансовий план державного підприємства. Фінплан має затвердити профільне міністерство, потім іще щонайменше  три непрофільних міністерства повинні його проглянути, а далі  – й сам  уряд», – пояснила Ковалів.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...