КИЇВРАДА ЗАТВЕРДИЛА НОВІ ПРАВИЛА ТОРГІВЛІ НА РИНКАХ СТОЛИЦІ
Затверджено нові правила торгівлі на столичних ринках

Київська міська рада на пленарному засіданні затвердила правила торгівлі на ринках у Києві. Про це повідомляє прес-служба Київської міської ради.

За відповідне рішення проголосували 68 депутатів.

Згідно з новими правилами, територія ринку повинна мати відокремлену та відгороджену від проїжджої частини, житлового та комунального секторів земельну ділянку. Серед обов'язкових умов — безпечні входи та виходи, штучне освітлення території ринку, телефонний зв'язок, електро-, водопостачання й водовідведення, туалет, облаштовані місця для сміття.

На території ринку, де реалізується продукція рослинного і тваринного походження, має бути обладнано спеціалізовані зони з продажу окремих видів продукції: овочів і фруктів, м'яса, яєць, молочних продуктів, риби, меду, масла тощо.

Місцезнаходження торгових місць на ринку має бути зручним для здійснення торгівлі, відповідати вимогам санітарних, протипожежних правил та безпечних умов праці, забезпечувати вільний прохід споживачів і належну культуру обслуговування. Продавцям забороняється використовувати торговельні місця не за призначенням.

На вимогу споживача продавець зобов'язаний пред'явити висновок державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи про відповідність продукції рослинного і тваринного походження ветеринарно-санітарним нормам. Також на вимогу покупця продавець повинен видати розрахунковий документ встановленої форми, що засвідчує факт купівлі, з позначкою про дату продажу із зазначенням назви підприємства на ринку, номера торгового місця, найменування товару та його ціни. У документі повинні міститися прізвище й ініціали продавця та його підпис.

На ринках забороняється продавати зброю, готове армійське спорядження, а також тканини, які використовуються для його виробництва, інші товари військового асортименту, наркотичні засоби, паливо і газ, піротехніку та вибухові засоби тощо.

Адміністрація ринку повинна забезпечувати централізоване прання санітарного та спеціального одягу, миття, дезінфекцію торговельного інвентарю, обладнання, засобів вимірювальної техніки, які надаються продавцям.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...