НААН щорічно здають на випробування 500–600 сортів і гібридів різних культур
Щороку академічні інститути здають на випробування до 600 сортів і гібридів рослин

Установи Національної академії аграрних наук України (НААН) щорічно здають на випробування 500–600 сортів і гібридів різних культур. Про це в інтерв'ю для AgroPolit.com повідомив Президент НААН Ярослав Гадзало.

Вчені постійно розробляють нові й нові високопродуктивні сорти для всіх  кліматичних зон країни. Наприклад, у Державному реєстрі сортів рослин тільки пшениці від НААН налічується більше 300 видів.

«Сьогодні наші установи пропонують ячмінь і жито, які дають урожай 10–12 т з га. А селекційні розробки для кукурудзи показали врожайність до 15 т з га. Це дніпропетровські гібриди цієї культури, призначені для степової зони, Миколаївської та Одеської областей», – каже він.  

Учені стверджують, що український  насіннєвий  матеріал кращий від імпортного, бо налаштований під наші умови. НААН має дослідні полігони у всіх регіонах, що дає змогу покривати усі потреби аграріїв і пропонувати велике різноманіття сортів.

Ми, науковці, – патріоти держави й надзвичайно відповідально ставимося до  викликів та завдань продбезпеки країни, зацікавлені у виробництві нових високоякісних посівних матеріалів з більшою урожайністю, ніж зараз, та кращим набором генетичних властивостей», – запевнив Ярослав Гадзало.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

9 липня 2018
Реєстрацію за кордоном пройшли понад 100 українських сортів гібридів, – НААН
Державну реєстрацію за кордоном пройшли понад 100 сортів гібридів НААН. Про це в інтерв’ю «Бізнес Цензор»Президент Національної...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...