Асоціація фермерів тричі зверталась до Міністерства юстиції тільки в цьому році з проханням допомогти у ситуації з рейдерством
Петренко та Авакова назвали крайніми у зростанні кількості рейдерських захоплень

Фермери звернулися до міністра юстиції України Павла Петренко та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з вимогою втрутитися і допомогти зупинити рейдерські захоплення по Україні. Про це повідомив голова Асоціації фермерів та приватних землевласників (АФПЗ) Дніпропетровської області Анатолій Гайворонський в ході прес-конференції «Причини та наслідки жорстокого побиття поліцією і бійцями Нацгвардії фермерів в селі Бережинка», повідомляє кореспондент АgroPolit.com.

Нагадаємо, що днями відбулася спроба рейдерського захоплення підприємства у с. Бережинка. Вона стала підґрунтям для проведення фермерського віче в м. Кропивницькому. На ньому аграрії звернулися до органів влади та правоохоронців з вимогами припинити рейдерське свавілля в регіоні та почати виконувати резолюцію.

Анатолій Гайворонський наголосив, що Асоціація фермерів тричі зверталась до Міністерства юстиції тільки в цьому році з проханням допомогти у ситуації з рейдерством.

Одного разу нас прийняв заступник Міністра юстиції Павло Мороз. Ми розповіли ситуацію, після чого він пообіцяв юридично допомогти. Але все одно в результаті в допомозі нам відмовили. Судячи з того, що у нас відбувається, то найголовніші рейдери у нас – це Мін'юст, Прокуратура та поліція, а замовники – Адміністрація (Президента, – Ред.). Боротися з ними усіма марно», – заявив голова АФПЗ Дніпропетровської області.

За словами присутніх аграріїв, тиск і рейдерські захоплення тривають й далі. Один із «героїв» протистоянь із рейдерами – керівник ТОВ «Нива-2010» Микола Трибиненко.

Він наголошує, що не дивлячись на те, що його односельчани відбили кілька рейдерських атак, його життя та право власності на компанію й досі під загрозою.

Я вважаю, що моєму життю наразі існує загроза. Над будинком щоночі літають дрони, слідкують за моєю територією. Хто знає, що вони можуть підкинути», – розповідає керівник ТОВ «Нива-2010» та додає, що відмовився від охорони поліції.

Нагадаємо, що кілька днів тому на територію агропідприємства знову «завітали» рейдери та відбулося протистояння.

Насправді, наші люди вже не довіряють поліції. Адже у ситуації з ТОВ «Нива-2010», поліція допустила захоплення рейдерством підприємством. Надалі «тітушок» затримали вже селяни, які й передали їх у руки правоохоронців. Тому чітко видно бездіяльність поліції», – пояснює причину відмови Трибиненко керівник ГС «Аграрна самооборона України» Юрій Крутько.

За його інформацією, власнику ТОВ надходило багато дзвінків і були пропозиції написати, що продав своє ТОВ добровільно, пропонували за заяву $5 млн.

В свою чергу присутній на конференції керівник ТОВ «Братський олійнопресовий завод» Анатолій Доценко додає, що якщо такі ситуації будуть продовжуватися й надалі, то представники агрогосподарств будуть вимушені використовувати кардинальні методи самозахисту.

Нагадаємо, що під час конференції було створено міжвідомчу комісію по боротьбі з рейдерством.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

6 червня 2018
Бізнес просить відправити у відставку Петренка
Міністр юстиції Павло Петренко повинен піти з посади, і треба дуже добре подумати, хто має її зайняти. Про це розповіла керівник ГО...
18 серпня 2017
Восени слід чекати альянсу Тимошенко й Авакова — прогноз
Восени українська спільнота може побачити на політичній арені новий союз лідерки партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко та міністра...
11 серпня 2017
Петренко пропонує об’єднати земельний кадастр із реєстром нерухомості «під одним дахом»
Роздільне адміністрування Державного земельного кадастру Держгеокадастром і Держреєстром майнових прав на нерухоме майно Мін'юстом неефективне,...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...