Кабмін створив Раду з міжнародної торгівлі
Уряд ухвалив рішення про створення Ради з міжнародної торгівлі

Кабінет Міністрів ухвалив рішення про створення Ради з міжнародної торгівлі, що має стати єдиною платформою для координації дій з розвитку міжнародної торгівлі в Україні. Про це повідомляється на сайті Кабміну.

Сьогодні, 4 липня, уряд ухвалив рішення про створення Ради з міжнародної торгівлі. Вона має стати єдиною платформою для координації дій з розвитку міжнародної торгівлі в Україні.

Рада з міжнародної торгівлі працюватиме як дорадчий орган, забезпечуючи ефективну взаємодію між урядом і бізнесом у чотирьох напрямах:

• спрощення процедур торгівлі;

• просування експорту;

• розробка стратегій і реалізація державної політики у сфері міжнародної торгівлі;

• поліпшення системи митно-тарифного регулювання і торговельного захисту.

Утворення Ради з міжнародної торгівлі передбачено Планом заходів зі впровадження Експортної стратегії: Дорожньої карти стратегічного розвитку торгівлі України на 2017-2021. Рада координуватиме реалізацію Дорожньої карти та моніторитиме її виконання.

Очолює Раду перший віце-прем’єр-міністр і міністр економічного розвитку і торгівлі України. До її складу входять заступники профільних міністрів, голови комітетів Верховної Ради та ін.

Питання міжнародної торгівлі стосуються не лише Мінекономрозвитку, а й багатьох інших центральних органів влади. До сьогодні не існувало єдиного органу для їхнього обговорення і координації. Тепер виконання цих функцій візьме на себе Рада з міжнародної торгівлі, і ми сподіваємося, що перші результати не забаряться»,  — зауважила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі й торговий представник України Наталія Микольська.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...