Третина столичних закладів харчування повинна закритися
Третина столичних закладів харчування повинна закритися

У Києві у 30% суб’єктів господарювання, які здійснюють обіг харчових продуктів, виявлені порушення санітарно-гігієнічних норм. Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

В результаті проведення моніторингу діяльності суб'єктів підприємницької діяльності, які здійснюють обіг харчових продуктів, фахівці ГУ Держпродспоживслужби у м.Київ виявили, що у 30% суб’єктів господарювання виявлено порушення санітарно-гігієнічних та ветеринарно-санітарних норм. 

За результатами роз’яснювальної роботи установи самостійно прийняли рішення щодо тимчасового припинення роботи для проведення санітарного дня, ремонтних робіт, приведення документації в порядок.

В ході моніторингу було виявлено такі порушення:

1. Реєстраційний номер об’єкту потужності відсутній.

2. Продукти харчування постачаються без супровідних документів, які засвідчують якість та безпечність харчових продуктів.

3. Об’ємно-планувальні рішення не забезпечують потоковість технологічного процесу.

4. Порушено термічний процес приготування страв (технологія, правила зберігання).

5. Технологічне обладнання застаріле. У холодильному обладнанні частково проводиться зберіганні харчових продуктів без відповідного маркування та засобів виміру температури.

6. Відсутні особисті медичні книжки у персоналу.

Суб'єктам господарювання, які бажають провести аудит підприємства, варто звертатися за телефоном (044) 245-78-02. Аудит буде проводитися в короткий термін із наданням висновків за участю сертифікованих аудиторів Держпродспоживслужби в м. Києві.

Громадянам, які виявили порушення з боку санітарно-гігієнічних та ветеринарно-санітарних норм законодавства, звертатися на Гарячу лінію (044) 486-95-85.

Станом на 02.07.2017 року кількість захворювань на гостру кишкову інфекцію становить 34 випадки. За даними лабораторних досліджень, можливим етіологічним фактором є збудник сальмонельозу.

У зв’язку з тим, що інкубаційний період кишкової інфекції, яка викликана збудником сальмонельозу, складає 7-14 днів, не виключається реєстрація поодиноких випадків захворювання.

Громадян у випадку виявлення клінічних ознак захворювання просимо звертатися до лікувально-профілактичних закладів.

Епідеміологічне розслідування випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію продовжується.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...