Європейські банки дадуть 50 млн євро на інфраструктуру Дніпра
Європейські банки дадуть 50 млн євро на інфраструктуру Дніпра

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) спільно з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) мають намір інвестувати до 50 мільйонів євро на розвиток Дніпра як транспортної артерії. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Нагадаємо, згідно зі спільним проектом «Ініціативи розвитку Дніпра» Мініфраструктури України та Посольства Нідерландів, започаткованого ще у вересні 2016 року, інженери зі Сполучених Штатів Америки перевірили шлюзи на головній річці країни. Після чого ЄІБ та ЄБРР провели дослідження щодо можливостей залучення інвестицій.

На думку заступника міністра інфраструктури України Віктора Довганя, ці дослідження є кроком для інвестицій у річку, що посилить економіку.

«Першочергові завдання, які наразі стоять перед Міністерством інфраструктури України, це прийняття Закону "Про внутрішній водний транспорт", впровадження норм та стандартів Європейського Союзу на річках України, днопоглиблення річок та стале фінансування для підтримки інфраструктури річок. Ці послідовні кроки дозволять Україні збільшити обсяг вантажоперевезень, залучити світових інвесторів до розвитку річкової інфраструктури України, що у свою чергу посилить економіку країни», – зазначив Віктор Довгань, заступник міністра інфраструктури України.

За словами посла Нідерландів Кейса Кломпенхауера, саме сільське господарство підштовхує Україну на розвиток логістичної мережі.

«Розвиток сільськогосподарської сфери ставить нові виклики перед українською транспортною та логістичною мережею. Україна має унікальний ресурс, використання якого  може дозволити Україні стати стратегічною частиною європейської економіки, – це  Дніпро», – заявив він.

Як повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України, з посиланням на висновки західних експертів – річка має всі шанси стати невід'ємною частиною транспортної мережі України.

«Щоб підтримувати агробізнес та сприяти економічному зростанню, необхідно вдосконалити інфраструктуру та логістику. Річка дає можливість транспортувати вантажі дешево та екологічно безпечно. Розвитку внутрішніх водних шляхів сприятиме свобода плавання. Визначивши чіткі правила, Україна може створити ринкові умови на річці, що призведе до вдосконалення її інфраструктури. Однак це означає, що Україні спочатку потрібно інвестувати в саму річку», – повідомили голландські експерти

У свою чергу, віце-прем`єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, додала, що розвантаження автомобільних та залізничних доріг сприятиме екологічній безпеці.

«Окрім розвантаження автомобільних доріг та залізниці, розвиток внутрішнього водного транспорту сприятиме екологізації перевезень шляхом зменшення шкідливих викидів автомобільного транспорту. Також це є одним із пріоритетних завдань Угоди про асоціацію між Україною та ЄС», – стверджує вона.

Згідно із повідомленням прес-служби Міністерства інфраструктури України, з часом річка Дніпро може стати частиною Транс'європейської транспортної системи E40 Рейн-Дунай-Чорне море, А7, Дніпро-Прип'ять, Балтійське море.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

24 липня 2017
Які українські банки перебувають у «зоні ризику»?
НБУ оголосив, що до 11 липня 2017 року всі банки повинні мати статутний капітал не нижче за 200 млн грн, інакше вже 12-го числа їх можуть визнати...
8 липня 2017
В Україні з’явиться 4 китайські компанії
Протягом наступних декількох років на український ринок зайдуть 4 китайські компанії, які планують будувати елеваторні потужності в портах Одеси. Про...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...