Мінагрополітики "підрихтує" механізм бюджетних дотацій на 2018 рік
Мінагрополітики "підрихтує" механізм бюджетних дотацій на 2018 рік

Міністерство аграрної політики та продовольства України (Мінагрополітики) працює над удосконаленням формули розрахунку дотацій сільгосптоваровиробникам в рамках програм державної підтримки. Про це повідомила прес-служба відомства. Нагадаємо, що міністр  аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий наприкінці 2016 року разом  з депутатами відстояв виділення АПК держпідтримки  у розмірі  1% ВВП протягом наступних 5 років. У цьому році ця сума становить 5,5 млрд грн. 

Як повідомили у прес-службі Мінагрополітики, у перші місяці реалізації програм підтримки виявили ряд вузьких місць, які потребують доопрацювання та внесення відповідних змін до порядку використання коштів. Зокрема, обговорювалась необхідність внесення змін в частині ритмічності нарахувань дотацій для представників тваринницької галузі. Наразі фахівці Мінагрополітики аналізують діючу систему.

Довідково:

Програма бюджетної дотації спрямована на розвиток сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання виробництва сільгосппродукції.

Термін дії – 5 років (з 1 січня 2017 року по 1 січня 2022 року).

Обсяг коштів – 4 млрд гривень (у 2017 році).

Мають право на отримання – сільськогосподарські товаровиробники – платники податку на додану вартість.

Види діяльності, на які розповсюджується бюджетна дотація: тваринництво, вирощування винограду, фруктів, ягід, горіхів, овочів, тютюну та цукрового буряку.

Обмеження – щомісячний розмір бюджетної дотації товаровиробникам, які займаються птахівництвом, не може перевищувати 50 відсотків виділених асигнувань на бюджетну дотацію у поточному місяці.

З умовами надання бюджетної дотації можна ознайомитися за посиланням тут. 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

20 липня 2017
Топ-5 регіонів за найбільшою нарахованою сумою бюджетної дотації
Визначено топ-5 регіонів за сумою нарахованої бюджетної дотації за лютий – квітень 2017 року у рамках державної підтримки...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...