Народний депутат Олександр Герега
Народний депутат Олександр Герега купує агрохолдинг

Власник аграрної компанії «Агрохолдинг 2012» народний депутат  Олександр Герага планує купити підприємство «Оболонь Агро». Про це повідомляє Latifundist.com з посиланням навласне  джерело на ринку. Наразі, за даними  видання, компанії ведуть переговори.

Така угода свідчить про подальше посилення тенденції укрупнення гравців на аграрному ринку. Нагадаємо, що днями найбільший виробник і експортер соняшникової олії в Україні (компанія «Кернел») купити активи компанії УАИ в розмірі 190 тис. га.

«Джерело на ринку повідомляє, що «Оболонь Агро» зазнає фінансових труднощів, тому керівництво компанії прийняло рішення про її продаж. «Це вимушений крок», - зазначив співрозмовник», - цитує  джерело Latifundist.com.

В разі покупки цих активів земельний банк «Агрохолдингу 2012» зросте. За даними з відкритих джерел, на які спирається Latifundist.com, «Оболонь Агро» обробляє 11,2 тис. га, переважно в Хмельницькій області.

Наразі Latifundist.com очікує коментарів обох компаній.

Нагадаємо, що раніше АМКУ дозволив «Закритому недиверсифікованому венчурному корпоративному інвестиційному фонду «Оферент» купити частку в статутному капіталі «Агрохолдинг 2012». Кінцевий бенефіціар цього фонду - Галина Герега та Олександр Герега.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

12 липня 2017
Гереги купують 10 агропідприємств на кіпрський офшор
Антимонопольний комітет України дозволив компаніям «Епіцентр К» і кіпрській Renvior Trading Limited придбати частки у статутних капіталах...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...