Миколу Присяжнюка хочуть посадити
Микола Присяжнюк

Колишнього міністра аграрної політики та продовольства України та ще дві особи підозрюють у скоєнні незаконної приватизації та подальшої легалізації державного майна. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.
                                         
Управлінням Генеральної прокуратури України з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями, проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами незаконної приватизації державного майна посадовими особами Міністерства аграрної політики та продовольства України, Регіонального відділення Фонду державного майна України по м. Києву та службовими особами юридичної особи приватного права, вчиненої за попередньою змовою групою осіб, що призвело до приватизації майна у великих розмірах, та його подальшої легалізації за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (в редакції від 07.04.2011), ч. 3, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 233, ч. 3, ч. 5 ст. 27, ч.3 ст. 209 КК України.

За результатами розслідування 12 червня 2017 року колишньому міністру аграрної політики та продовольства України Миколі Присяжнюку та ще двом особам повідомлено про підозру у скоєнні незаконної приватизації та подальшої легалізації державного майна – приміщення, що належало Міністерству аграрної політики та продовольства України, площею 516,6 кв м по вул. Хрещатик, 24 в м. Києві за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (в редакції від 07.04.2011), ч. 3, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 233, ч. 3, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 209 КК України.

У підозрюваних в організації та виконанні цього злочину, а також у посадовців Фонду державного майна України, проведено ряд обшуків.
У кримінальному провадженні на незаконно приватизоване майно накладено арешт.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...