Україна нарощує експорт сільськогосподарської продукції до Німеччини
Україна нарощує експорт сільськогосподарської продукції до Німеччини

Cільськогосподарські вироби ввійшли у п’ятірку основних сегментів експорту з України до Німеччини. Про це йдеться у прес-релізі Німецько-Української промислово-торговельної палати (АНК).

За результатами опитування, 68% німецьких компаній планують подальші інвестиції в Україні, а 78% бачать чіткі передумови для зростання. Тенденції розвитку бізнес-відносин між двома країнами підтверджують, що сьогодні є основа для розвитку української економіки та зростання експорту.

Позитивні тенденції в Україні підсилюються за рахунок зовнішньоторговельних відносин між двома країнами. За останні п’ять років структура експорту українських товарів значно змінилася. Якщо у 2012 році 29,2% експорту припадали на металургійні вироби (перш за все сиру сталь), то у 2016 році основними галузями стали автомобільні комплектуючі (24,7%) та сільськогосподарські вироби (10,7%), тоді як метали опустилися на третю сходинку (9,6%). Зміцнили позиції та увійшли до п’ятірки основних експортних секторів готовий одяг (9,2%) та перероблена харчова і фуражна продукція (7,6%).

Зростання експорту продукції легкої промисловості й сільського господарства в Україні є важливим фактором розвитку малого й середнього підприємництва, запровадження стандартів виробництва й відкритої конкуренції, притаманних економікам ЄС.

За останні два роки ми бачимо в Україні більше змін та перетворень, ніж, мабуть, впродовж 23 попередніх років. Ми віримо, що українсько-німецькі відносини сприятимуть зростанню регіонів, галузей та економіки в цілому. З моменту створення Німецько-Української промислово-торговельної палати ми поставили собі за мету стати надійним партнером як для німецьких, так і українських підприємств та справжнім помічником у розвитку економічних відносин. Саме тому ми й надалі докладатимемо зусиль, щоб інвестиції наших співвітчизників були успішними в Україні, на ринок заходили нові німецькі компанії, а українські підприємці разом з Палатою відкривали нові можливості експорту, підвищували стандарти роботи і мали більше сміливості пропонувати українські товари за межами локального ринку», – зазначив президент Німецько-Української промислово-торговельної палати Андреас Лір.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...