Держземлі передаватимуть в оренду через аукціони
Оренда держземлі повинна передаватись через аукціони

Кабінет міністрів схвалив проект постанови, щодо вдосконалення дій держави в галузі управління земельними ресурсами. Про це повідомляє «Економічна правда»

Таке рішення було прийнято сьогодні на засіданні уряду.

«Пропонується встановити для Держгеокадастру умови, за яких він може розпоряджатися землями. Найважливіша умова - це передача земель в оренду виключно через аукціони. Друга умова: землі, повернуті з оренди, повинні передаватися в оренду виключно через аукціони», – сказав перший заступник голови Мінагрополітики Максим Мартинюк.

За його словами, передбачається, що оренда може бути тільки короткостроковою на державні землі.

Мінімально можливий за законодавством термін - 7 років. І стартова вартість при проведенні аукціонів повинна бути не нижче 8%», – уточнив він.

Мартинюк зазначив, що кількість землі, яка може безкоштовно передаватися, може становити не більше 25% від тієї землі, яка передана через аукціони попереднього періоду.

При цьому пріоритет ми закріплюємо за учасниками АТО, а також встановлюємо обов'язкове узгодження з сільськими радами рішення про передачу землі безоплатно у власність на території сільських рад, де це здійснюється», – сказав чиновник.

Перший заступник міністра додав, що завдяки прийняттю цього документа передбачається зростання надходжень до місцевих бюджетів від передачі державної землі в оренду на рівні понад 1 млрд грн на кінець 2018 року.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...