Аграріям надали весь пакет документів для виходу на ринки ЄС
Аграріям надали весь пакет документів для виходу на ринки ЄС

Українським виробникам розробили поетапний план виходу на ринки Європейського Союзу (ЄС) по трьом видам товарів: овочі, мед, плоди та горіхи. Про це повідомила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева.

«В нас з'явилась серія чудових компактних інформаційних матеріалів щодо експорту до країн ЄС для різних товарних груп. Матеріали підготовлені Офісом віце-прем'єр міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції за кошти проекту ЄС у співпраці з нашим Відділом міжнародної інтеграції в сфері технічного регулювання», – заявила вона.  

Зокрема, експортери можуть ознайомитись з достовірним та поточним відсотком ввізних мит на окремі продукти, інформацію про необхідні сертифікати та їх процедуру отримання, вимоги до маркування, привабливість товару в той чи іншій країні та іншу корисну інформацію.

Також заступник міністра з питань євроінтеграції запросила українських виробників отримати більш детальну інформацію під час виставки Agro-2017, яка відбудиться у Києві з 7 по 10 червня.

Ми будемо розповсюджувати ці матеріали на виставці, в тому числі під час семінару «Вступ до Угоди про асоціацію та застосування поглибленої та всеохоплючої угоди про вільну торгівлю між Україною та ЄС», який відбудеться 8го червня о 12:00 в конференц-залі №2», – додала Ольга Трофімцева.

Електрона версія детального плану виходу української агропродукції на ринки ЄС можна на сайті eu-ua.org 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...