ПАТ «Аграрний фонд» планує вийти на ринок рітейлу з новими продуктами
ПАТ «Аграрний фонд» планує вийти на ринок рітейлу з новими продуктами

ПАТ «Аграрний фонд» планує розширити лінійку продуктів під власною торгівельною маркою. Про це повідомив в інтерв’ю Latifundist.com директор департаменту малого та середнього бізнесу ПАТ «Аграрний фонд» Юрій Меленчук.

Нагадаємо, що в рамках весняної форвардної програми «Аграрний фонд» планує закупити 960 тис. т зернових. Наприкінці грудня 2016 року ПАТ «Аграрний фонд» представив на роздрібному ринку вівсяні пластівці та суміш пластівців. В грудні 2015 року ПАТ «Аграрний фонд» розпочав продаж борошна в торгівельних мережах під власною ТМ в упаковках по 2 кг. А в жовтні 2016 року ПАТ «Аграрний фонд» вийшов на роздрібний ринок гречки під власною ТМ.

Спочатку на ринку продавали борошно, потім запустили гречку, зараз - вівсяні пластівці та суміш пластівців. Продовжуємо працювати над збільшенням асортименту. Сподіваюся, що ми будемо виробляти манку, кукурудзяне та гречане борошно. Ми уважно аналізуємо споживчий ринок і виходимо з новими продуктами. На сьогодні ПАТ «Аграрний фонд» займає близько 12% борошна на внутрішньому ринку», – зазначив керівник департаменту.

Він зазначив, що за півтора року з моменту виходу на роздрібний ринок під власною ТМ, Аграрний фонд став вже добре пізнаваним брендом, а продукція продається майже в усіх областях України.

За 1,5 роки ми співпрацюємо з ключовими торговельними мережами по всій України. З ключових рітейлерів - це мережа супермаркетів «Сільпо», з міжнародних – «Ашан». З локальними також працюємо, наприклад, «Наш край» та «Полісся-Продукт». Нашу продукцію почали впізнавати і ми стали національним гравцем на ринку», – розповідає Меленчук.

Директор департаменту зазначив, що оскільки Товариство не має власних потужностей, переробка та пакування відбувається одразу в декількох областях:

Виготовлення продукції відбувається за давальницькою схемою: надаємо свій продукт на переробку підприємствам-партнерам, далі розповсюджуємо по країні в торговельних мережах. Сьогодні наше борошно, наприклад, фасується в Києві, Радивилові, Луцьку, Одесі та Запоріжжі».

Щодо подальших планів розвитку роздрібної торгівлі, керівник департаменту сказав, що планується і збільшення кількості продаж фасованого борошна.

В сегменті готового борошна ми б хотіли займати близько 25-30% ринку. Це реально досягнути через 2-3 роки. Хочу підкреслити: та кількість зерна, яку ми закуповуємо, дозволяє покрити 20-25% попиту на борошно», – додає він.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...