Мінагрополітики розвиватиме виробництво молочної продукції
Мінагрополітики розвиватиме виробництво молочної продукції

Мінагрополітики сприятиме модернізації виробництва молочних виробів та надалі розвиватиме молочну галузь. Про це повідомила заступник міністра Олена Ковальова під час засідання робочої групи щодо розвитку молочної галузі за участі представників зацікавлених органів виконавчої влади, галузевих асоціацій, спілок, громадських організацій та наукових установ.

Під час наради було обговорено програму розвитку молочної галузі на період до 2022 року.

У ході зустрічі було озвучено низку актуальних питань галузі, зокрема щодо маркування, ідентифікації тварин, кормовиробництва та розвитку внутрішнього ринку. Також були обговорені напрацьовані шляхи вирішення проблемних питань щодо покращення якості та безпечності молока, необхідності адаптування законодавства України до вимог ЄС.

Молочна галузь має велике значення не тільки для українського АПК, але і для всієї країни. Молочні господарства повинні суттєво підвищити якість молочної продукції шляхом реконструкції самих молочних підприємств. Дієвим інструментом для цього стане створення сімейних ферм та обєднання їх у кооперативи», - розповіла Олена Ковальова.

Також учасники робочої групи обговорили питання щодо державної фінансової підтримки, необхідності інформування споживачів, збільшення споживання молочних продуктів, нарощування поголів’я корів, покращення якості молока, підвищення продуктивності корів, ріст експорту.

Наприкінці було наголошено на необхідності участі у вирішенні вказаних питань усіх гравців молочної галузі.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...