Гройсман категорично проти продажу землі великим холдингам та іноземцям
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман виступає категорично проти продажу земель сільськогосподарського призначення агрохолдингам і іноземним особам у разі скасування мораторію та відкриття ринку землі в Україні. Про це він повідомив у ході засідання уряду, передає УНІАН.

«Звичайно, не треба продавати землі ані великим холдингам, ані іноземцям. Категорично заперечую. Все буде в інтересах українських громадян», – сказав він.

При цьому Гройсман зазначив, що Україна потребує якнайшвидшого відкриття ринку землі, однак з низкою жорстких обмежень.

Треба провести дискусію, передбачити всі запобіжники, щоб ніхто нікого не пограбував, і дати можливість українцям продавати свою землю... Це дискусійне і дуже чутливе питання, але дискусію треба проводити», – додав прем'єр.

Раніше Гройсман неодноразово підкреслював, що, згідно із запропонованою урядом моделі проведення земельної реформи, купувати землі, у разі скасування мораторію, зможуть виключно громадяни України - фізичні особи, при цьому максимальний поріг власності одного громадянина не буде перевищувати 200 га.

Найближчим часом Кабінет міністрів України має намір створити міжвідомчу робочу групу у складі уряду, народних депутатів, представників профільних аграрних асоціацій і експертів, яка розробить концепцію першого етапу земельної реформи в Україні.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...