Херсонські учасники АТО отримали 981 земельну ділянку
Херсонські учасники АТО отримали 981 земельну ділянку

Наразі на території Херсонської області учасники антитерористичної операції завершили процес оформлення у власність 981 земельної ділянки з різним цільовим призначенням. Про це повідомляє Кабмін.

Проекти землеустрою затверджені на земельні ділянки загальною площею 977 гектарів. Найбільше земельних ділянок – 270 загальною площею 115 га надано військовим у місті Херсоні, а також у Білозерському районі – 88 наділів загальною площею 93,6 га та місті Нова Каховка – 86 ділянок загальною площею 23,3 гектара.

Крім того, учасники АТО та члени родин загиблих військовослужбовців отримали 3581 дозвіл на розробку проектів землеустрою для відведення землі. Після завершення процедури оформлення земельних ділянок вони отримають у власність понад 3,6 тис. гектара.

Найбільшу кількість дозволів на розроблення землевпорядної документації на Херсонщині учасники АТО отримали у Білозерському (434 на землі загальною площею 335 га), Генічеському (401 на землі загальною площею 143 га), Скадовському (311 на землі загальною площею 127,5 га) районах Херсонської області та у місті Херсоні (330 на землі загальною площею 154 гектари).

Для задоволення потреб учасників АТО на території Херсонської області зарезервовані та залишаються вільними ще 4,1 тис. га земель різного цільового призначення, з яких 3,2 тис. га – землі сільськогосподарського призначення державної власності та близько 900 га – землі комунальної власності в межах населених пунктів.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...