Компанія CHEC проведе ще одне днопоглиблення в порту «Южний»
Компанія CHEC проведе ще одне днопоглиблення в порту «Южний»

Адміністрація морських портів України (АМПУ) підписала другий контракт з компанією China Harbour Engineering Сompany Ltd. (CHEC) на проведення реконструкції морського підхідного каналу в морському порту «Южний» (м.Южне, Одеська область). Про це повідомляє прес-служба АМПУ.

Урочиста подія відбулася в рамках форуму Grain & Maritime Days в Чорноморському морському порту (м Чорноморськ, Одеська область).

У підписанні документа взяли участь керівник АМПУ Райвис Вецкаганс, віце-менеджер проектів компанії China Harbour Engineering Company Ltd. Ванг Яомінг і начальник адміністрації порту «Южний» Максим Широков.

Сьогодні ми уклали вже другий контракт з днопоглиблення в порту «Южний» Обидва - великі інфраструктурні проекти, які будуть реалізовані спільно з всесвітньо відомою китайською компанією CHEC. Нагадаю, що під час двох процедур обрання підрядника на днопоглиблення в «Южному»  по системі Prozorro АМПУ заощадила майже 400 млн грн. Ці кошти будуть ефективно інвестовані в інші наші проекти. Запевняю, що таку ж прозорість і рівні умови щодо учасників, АМПУ задіє в кожному конкурсі, зокрема в портах Азова, незважаючи на тиск противників транспарентності і конкуренції », - заявив керівник АМПУ Райвис Вецкаганс.

За умовами цього контракту, CHEC здійснить днопоглиблення морського підхідного каналу та операційної акваторії причалів №№ 5-6 морського порту «Южний» з 19 м до 21 м, реалізуючи два пускові комплекси. Один з них передбачає днопоглиблення морського підхідного каналу та операційної акваторії причалів № 5-6 до 20 м з розширенням морського підхідного каналу зі 140 м до 210 м - 230 м. Наступний пусковий комплекс передбачає днопоглиблення підхідного каналу та операційної акваторії причалів №№ 5-6 до 21 м.

Замовник робіт - Южненська філія АМПУ. Планований обсяг днопоглиблювальних робіт становить 3,5 млн куб. метрів. Проект планується завершити в 2019 році, його вартість складе 586 045 млн грн.

Нагадаємо, перший пусковий комплекс проекту, який вже реалізований, продемонстрував швидкі терміни повернення інвестицій - майже в два рази коротше очікуваних.

Реалізація другого пускового комплексу забезпечить відповідність геометричних параметрів гідротехнічної споруди нормам і правилам безпеки судноплавства. Третій пусковий комплекс підтвердить статус порту «Южний» як найбільш глибоководного порту з глибинами 21 м», - додав Райвис Вецкаганс.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

24 серпня 2017
АМПУ днопоглибить два морських канали
Адміністрація морських портів України (АМПУ) проведе експлуатаційне днопоглиблення Бузько-Дніпровсько-лиманського каналу (БДЛК) та Херсонського...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...