Розглянуто аграрні законопроекти
Аграрний комітет підготував депутатам новий пакет законів

На засіданні Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин 23.05.2017р. відбувся розгляд декількох аграрних законопроектів. Про це повідомляє на своїй сторінці Facebook заступник голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин в ВР Олександр Бакуменко.

Розглянуто наступні законопроекти:

1. «Про внесення змін до Закону України «Про насіння і садивний матеріал» (щодо забезпечення умов ефективного ведення лісового насінництва та розсадництва (реєстр. № 6083 від 14.02.2017р.). Законопроектом пропонується внести зміни до Закону України «Про насіння і садивний матеріал», відповідно до яких розширюється перелік центральних органів виконавчої влади, що здійснюють державне управління та регулювання у сфері насінництва та розсадництва, а саме: встановлюються повноваження Держлісагентства, зокрема щодо організації ведення лісонасінної бази, організації проведення моніторингу лісового насінництва та розсадництва.

Також законопроектом пропонується запровадити сертифікацію насіння і садивного матеріалу лісових рослин, і відповідні повноваження покласти на Держлісагентство. За результатами голосування було прийнято рішення підтримати даний законопроект за основу.

2. «Про внесення змін до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» щодо виробництва алкогольних напоїв із спирту солодового» (реєстр № 6075 від 10.02.2017р.). Законопроектом пропонується доповнити статтю 1 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» новим терміном: «спирт солодовий – спирт, отриманий шляхом дистиляції збродженого сусла та /або пива за спеціальною технологією з можливою подальшою витримкою в дубовій тарі не менше трьох років для виробництва алкогольних напоїв (у тому числі віскі)». Іншими змінами до законопроекту пропонується доповнити назви статей, назви та преамбули самого закону словами «спирту солодового» у відповідних відмінках. Даний документ був підтриманий Комітетом за основу.

3. «Про внесення змін до Закону України «Про Митний тариф України» щодо створення умов для поліпшення племінних і продуктивних якостей тварин, підвищення економічної ефективності та конкурентоспроможності тваринницької галузі»(реєстр. № 6044 від 07.02.2017р.).У законопроекті шляхом внесення змін до Митного тарифу України, встановленого Законом України «Про Митний тариф України», пропонується встановити нульову пільгову і повну ставку ввізного мита стосовно чистопородних племінних кіз, які класифікуються за кодом 0104201000 УКТЗЕД, (замість діючих щодо них пільгової і повної ставок ввізного мита у розмірі 2%) з метою забезпечення умов для підвищення економічної ефективності та конкурентоспроможності галузі тваринництва (зокрема створення високопродуктивного поголів'я кіз). Комітет прийняв рішення підтримати даний законопроект за основу і в цілому.

Окрім цього, було вирішено утворити робочу групу при нашому Комітеті з доопрацювання законопроекту «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції», затвердили керівний та персональний склад робочої групи», - додає він.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

21 липня 2017
Аналіз річної роботи аграрного комітету парламенту
Верховна Рада пішла на канікули. 14 липня депутати офіційно поставили крапку на роботі під куполом і далі працюють у комітетах та з виборцями....

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...