На агропідприємства Одещини скоюють розбійні напади
На агропідприємства Одещини скоюють розбійні напади

Ряд розбійних нападів, жертвами яких стали аграрні підприємства Одеської області, стався в останні два тижні. Про це повідомляє прес-служба ВАР.

Невідомі проникають до офісів підприємств вночі та викрадають обчислювальну техніку, гроші та інші цінні речі.

Як повідомив член Всеукраїнської Аграрної Ради, директор підприємства «Новоандріївське» Віктор Лисенко, після пограбування робота його господарства фактично паралізована, та постраждалі не мають підозр, хто за цим стоїть.

Наш офіс пограбували вночі. Забрали всю оргтехніку, всі комп’ютери. Я не знаю, хто це був. Поліція вже відкрила справу щодо цього, але поки що результатів немає», - сказав Лисенко.

 

Керівник «Новоандріївського» зазначив, що на викраденій техніці містилася вкрай важлива для роботи підприємств, тому є ймовірність, що пограбування вчиняються з метою підготовки до рекету.

Я не виключаю такий варіант, що бандити викрадають техніку разом з грошима та іншими речами з офісу, щоб прикрити намагання отримати управлінську інформацію про підприємства, зрозуміти, як вони працюють. Може бути, що готується рекет, адже сам комп’ютер, як цінність, майже нічого не коштує, а інформація, яка в ньому зберігається, варта багато чого», - зазначив Лисенко.

Він зауважив, що працівники аграрних підприємств в Одеській області не почуваються безпечно.

Ситуація в нашій області взагалі дуже напружена. На тому тижні в сусідньому районі з автоматами пограбували склад. Вісім людей в масках побили охорону і забрали гербіцидів на 28 млн грн. Таке відбувається повсюдно: й у нас в Ширяївському районі, й у Великомихайлівському, Миколаївському. Постійно потрібно спати з автоматом, і не факт, що ти зможеш протистояти вісьмом озброєним бандитам», - підкреслив Лисенко.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...