Українське м'ясо популярне на ринках Сінгапуру та В'єтнаму
Українське м'ясо популярне на ринках Сінгапуру та В'єтнаму

Ринки Азії демонструють зростаючий попит на українську м’ясну продукцію (в основному, курятину та свинину, а також субпродукти), про що свідчать більше 50 відповідних запитів від іноземних імпортерів, які отримала Рада з питань експорту продовольства (UFEB) під час торгової місії до Сінгапуру та В’єтнаму. Про це повідомляє прес-служба Ради з питань експорту продовольства (UFEB).

Як повідомив директор UFEB Богдан Шаповал, бізнес-поїздка була організована UFEB за підтримки Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO) та Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР).

Учасники місії, якими стали три провідні молочні компанії України, відвідали Сінгапур, де зустрілися з місцевими дистриб’юторами, а також взяли участь в виставці Food&Hotel Vietnam 2017 в Хошиміні. Під час поїздки ми вкотре переконалися, що основний інтерес для азійських трейдерів та дистриб’юторів становлять «молочка», цукор, кондитерські вироби та особливо м’ясна продукція: ми отримали майже 70 запитів і приблизно 50 з них – на м’ясо та субпродукти», - сказав Богдан Шаповал.

Під час поїздки українська делегація зустрілася з Послом України у Республіці Сінгапур та Брунеї Даруссаламі Дмитром Сеніком, представниками Агропродовольчої та ветеринарної служби Сінгапуру, а також з  місцевими дистриб’юторами та трейдерами. У В’єтнамі пройшли зустрічі з Послом України у В’єтнамі Олексієм Шовкоплясом, представниками торговельних мереж та найбільшого місцевого виробника молочних продуктів Vinamilk.

Також учасники поїздки представили свої компанії та їхню продукцію на одній з найбільших в регіоні виставці Food&Hotel Vietnam 2017. Кожен з них отримав близько 20 запитів від імпортерів з В’єтнаму, Кореї, Китаю, інших країн Азії та навіть Європи і США.

Крім того, UFEB отримав також запити на кондитерську продукцію, цукор, яловичину та фрукти.

На жаль, коли мова заходить про Азію, ми стикаємося з певною пасивністю наших виробників. У багатьох є хибне враження, що імпортери цього ринку «самі прийдуть в Україну». Варто мати на увазі, що, поки ми чекаємо тут, наші потенційні бізнес-контакти отримують виробники з Індії, США та Нової Зеландії», - зауважив Богдан Шаповал.

Наступна бізнес-поїздка UFEB відбудеться 15-20 травня. Чотири компанії молочної та кондитерської галузі відвідають Корею, де візьмуть участь у виставці Seoul Food&Hotel 2017.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...