Україна та Ізраїль хочуть підписати угоду про ЗВТ до кінця 2017 року
Україна та Ізраїль хочуть підписати угоду про ЗВТ до кінця 2017 року

Україна та Ізраїль зацікавлені у поглибленні двостороннього економічного співробітництва та працюють над виконанням одного з пріоритетних завдань - підписання Угоди про зону вільної торгівлі до кінця року. Про це зазначили прем’єр-міністри двох держав Володимир Гройсман та Беньямін Нетаньягу під час спільного спілкування із журналістами, повідомляється на сайті Кабінету міністрів України.

На початку двосторонньої зустрічі Володимир Гройсман зауважив позитивні тенденції щодо зростання торгівлі між країнами, чому зокрема сприяє активізація роботи Спільної міжурядової Комісії з питань торгівлі та економічного співробітництва, а також значний прогрес у переговорному процесі щодо проекту Угоди щодо зони вільної торгівлі, якого вдалося досягнути цього року переговорним групам обох держав.

Радий, що за останні декілька місяців зростає спільний товарообіг, ведемо спільну роботу щодо створення зони вільної торгівлі між країнами", - зазначив глава українського Уряду та висловив сподівання на завершення відповідних переговорів до кінця 2017 року. Він також закликав ізраїльську сторону додатково розглянути можливість лібералізації доступу на ізраїльський ринок продукції сільського господарства, насамперед зернових, молокопродуктів, риби, м’яса, меду, олії, овочів та промислової продукції.

У свою чергу Беньямін Нетаньягу наголосив, що Ізраїль зацікавлений у прискоренні переговорів щодо створення Угоди про зону вільної торгівлі із Україною.

Ми хочемо прискорити переговори щодо створення Угоди про зону вільної торгівлі, розвивати комерцію, торгівлю, туризм, економічні обміни між нашими країнами", - сказав він.

Володимир Гройсман поінформував ізраїльську сторону про здійснені Урядом кроки щодо покращення інвестиційного клімату в Україні, зокрема щодо створення Офісу залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest, що супроводжує інвестиційні проекти, Національного комітету з промислового розвитку, діяльність якого спрямована на відновлення кооперації між промисловими підприємствами, та Офісу з просування експорту та закликав ізраїльські компанії інвестувати в Україну. Він також запросив представників бізнесу взяти участь у приватизації державних підприємств України, що є одним з головних пріоритетів Уряду у 2017 році.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

2 серпня 2017
Україною укладено 16 угод про вільну торгівлю
Бізнесу важливо знати, що Україною укладено 16 угод про вільну торгівлю, які охоплюють 45 країн світу. Про це розповіла заступник міністра...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...