В українських лісах прогресує корупція
В українських лісах прогресує корупція

Корупційна складова від вирубки лісу в пік сезону в Україні складає від 1 до 1,5 мільйонів доларів на місяць. Про це повідомив представник РУХУ НОВИХ СИЛ, член Ради Асоціації фермерів України Іван Слободяник в ефірі програми «Інша Україна».

«Є дані, що в пік сезону вирубки від 1 до $1,5 млн в місяць зі всієї України відбувається збір коштів по вертикалі», — заявив Слободяник.

За його словами, моніторингова місія Світового банку провела спеціальні підрахунки в цій сфері. 

У нас взагалі з лісами маразм в країні тому, що виходить так: є ліси Мінекології, є ліси Міноборони, є ліси Державного лісового агентства, аналогу якого в світі немає», — повідомив він.

Представник РУХУ НОВИХ СИЛ обурився тим, що тільки в Україні існує організація, яка сама себе планує, сама організовує посадку і вирубку лісу, сама реалізовує, а потім ще й сама себе контролює.

Керівника лісгоспу вони призначають, він знаходиться у підпорядкуванні керівника держлісагенства, і що саме смішне – інспекція також знаходиться у підпорядкуванні керівника Держлісагенства», — обурився Слободяник.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

18 листопада 2017
Іноземних інвесторів відштовхують від України корупція та рейдерство
Одним із варіантів розвитку української економіки сьогодні є залучення іноземних інвестицій, але іноземці не надто прагнуть це робити, адже в Україні...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...